VIDEO Nadal scrie istorie în tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ibericul de 24 de ani a devenit aseară cel mai tânăr tenisman din era Open care câştigă toate cele patru mari turnee de Grand Slam: Roland Garros, Wimbledon, Australian Open şi US Open, învingându-l pe Djokovic în finala de la New York.

Rafa Nadal a demonstrat încă o dată că este numărul unu mondial, învingându-l aseară pe sârbul Novak Djokovic (6-4, 5-7, 6-4, 6-2), în finala US Open, proclamându-se campion al ultimului Grand Slam al sezonului şi singurul care îi lipsea din palmares.

Mallorquinul, care devine astfel al patrulea spaniol care câştigă la New York (alături de Manuel Santana, Manuel Orantes şi Arantxa Sanchez Vicario), a trebuit să se întrebuinţeze serios în faţa noului număr 2 mondial, în mai mult de trei ore şi jumătate de meci. Sârbul a dorit să arate că victoria în faţa lui Roger Federer, din semifinale, nu a fost întâmplătoare.

Meci întrerupt de ploaie

La 6-4, 4-4, partida a trebuit să fie întreruptă din cauza ploii, pentru o oră şi 45 de minute de pauză care a priit mai mult sârbului, care şi-a adjudecat al doilea set la reluare. Dar balcanicul nu a reuşit să-i reziste lui Nadal, care a câştigat următoarele două seturi, 6-4, 6-2, pentru o victorie care avea să-l ducă în istorie.

Turneul de la New York era singurul Mare Şlem care îi lipsea din vitrine spaniolului, care a strâns deja, la doar 24 de ani, 9 trofee importante (5 Roland Garros, 2 Wimbledon, un Australian Open şi un US Open). Doar Bjorn Borg a reuşit, în istorie, să câştige mai multe Grand Slam-uri la 24 de ani, suedezul având 10 până la acea vârstă.

Citește pe adevarul.es ce au declarat cei doi finaliști la finele partidei de aseară de la US Open și vezi cele mai bune momente ale finalei într-un rezumat VIDEO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite