VIDEO Muntenegru - România 0-1: Victorie amară cu un gol comic! Naţionala „tremură“ cu gândul la Euro 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Ţucudean
George Ţucudean

Tricolorii au încheiat prima ediţie a Ligii Naţiunilor pe locul 2 şi rămân în liga a treia a fotbalului european. Drama e că vor avea un drum infernal pentru a ajunge la următorul turneu final.

Prea puţin, prea târziu! Cam aşa se poate cataloga succesul obţinut, marţi seară, de România la Podgorica. 

Cu doar trei remize în partidele anterioare care au contat cu adevărat, 2-2 şi 0-0 cu Serbia şi 0-0 cu Muntenegru la Ploieşti, tricolorii au ajuns cea mai slabă echipă de pe locul 2 în divizia a treia a Ligii Naţiunilor. Drept urmare, era nevoie de o victorie la două goluri diferenţă la Podgorica, dar şi de alte rezultate favorabile în celelalte meciuri, pentru ca România să ajungă între cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde în Liga C.

Un astfel de statut ar fi trimis România în urna a treia la tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro 2020, programată pentru 2 decembrie.

Cu cuţitul la os, România a jucat destul de bine la Podgorica şi, în prima repriză, a avut trei ocazii mari. Golul a venit însă în minutul 44, atunci când portarul Petkovici a scăpat balonul în plasă, după un şut banal expediat de Ţucudean.

Tătăruşanu a apărat un penalty

Elevii lui Contra şi-au continuat jocul bun şi după pauză şi, în câteva rânduri, au trecut pe lângă majorarea scorului. Spre mijlocul reprizei secunde însă, muntenegrenii au început să pună piciorul pe acceleraţie, în tentativa de a evita înfrângerea. Şi au fost răsplătiţi cu un penalty în minutul 72. Tătăruşanu însă a parat excelent şutul lui Jankovici, păstrând rezultatul din prima repriză.

S-a terminat 1-0 pentru România, care va rămâne în a treia divizie a Ligii Naţiunilor şi la următoarea ediţie a competiţiei. Şi, în mod îngrijorător, se va afla în urna a patra la tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro 2020, riscând să aibă o grupă infernală din care doar primele două clasate vor merge la turneul final.

CITEŞTE ŞI:

Ar fi coşmarul fotbalului românesc: Cum ar putea arăta o grupă infernală de calificare la Euro 2020 pentru tricolori

VEZI GOLUL MECIULUI MUNTENEGRU - ROMÂNIA

Liga C, grupa a 4-a

Marţi

Muntenegru - România 0-1

Ţucudean 44

Serbia - Lituania 4-1

Zulpa 51-autogol, Mitrovici 58, Prijovici 71, Ljajici 74 / Petravicius 64

1. Serbia 14p

2. România 12p

3. Muntenegru 7p

4. Lituania 0p

Clasamentul echipelor aflate pe locul 2 în Liga C

1. Bulgaria 7p

2. Israel 6p

3. Ungaria 6p

4. România 6p 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite