VIDEO Moment incredibil la ATP Cup. Tatăl-antrenor, „victima“ nervilor lui Tsitsipas. Mama sportivului a intervenit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stefanos Tsitsipas a cedat nervos în duelul cu Nick Kyrgios, de la ATP Cup.
Stefanos Tsitsipas a cedat nervos în duelul cu Nick Kyrgios, de la ATP Cup.

Doi dintre cei mai talentaţi jucători ai noului val din tenisul masculin, Stefanos Tsitsipas (21 ani) şi Nick Kyrgios (24 ani), au făcut un meci de excepţie în Grupa F la ediţia inaugurală a ATP Cup, de peste două ore şi jumătate, decis de trei tie-break-uri. Toată lumea vorbeşte însă despre un incident şocant: Tsitsipas şi-a vărsat nervii pe rachetă după pierderea primului set şi, în plină criză, şi-a rănit tatăl-antrenor cu racheta.

Stefanos Tsitsipas a oferit viralul zilei în tenisul masculin. Grecul nu şi-a putut stăpâni nervii după tie-break-ul maraton al primului set, câştigat de australianul Nick Kyrgios cu 9-7. Numărul şase mondial s-a îndreptat spre scaunul său, a aruncat violent racheta într-un panou publicitar, apoi a lovit din nou, cu racheta în scaun. Tatăl său, care îi este şi antrenor, a privit îngrozit momentul, a încercat să se ferească, însă a fost rănit uşor de fiul său.

Apostolos Tsitsipas s-a îndepărtat rapid, iar mama lui Stefanos a coborât câteva rânduri din tribună pentru a calma spiritele. Câştigătorul Turneului Campionilor a continuat însă să fie un pachet de nervi, având mai multe gesturi de frustrare îndreptate spre ai săi, grecul trimiţând chiar şi o minge pe direcţia tatălui său, în setul secund.

Camerele au susprins imediat urmele lăsate de racheta lui Stefanos pe braţul tatălui său. Totuşi, grecul a scăpat doar cu un avertisment din partea arbitrului.

Incidentul a fost cu atât mai şocant cu cât Nick Kyrgios este jucătorul care, de regulă, atrage atenţia cu astfel de gesturi.

Nick Kyrgios şi-a adjudecat victoria, scor 7-6(7), 6-7(3), 7-6(5), calificându-şi echipa în sferturile ATP Cup. Australienii nu au pierdut nici măcar un meci de simplu disputat în duelurile cu Grecia, Germania şi Canada, într-o grupă în care tinereţea a făcut legea. În schimb, Tsitsipas nu a reuşit decât o victorie la simplu, echipa sa pierzând toate cele trei dueluri de la Brisbane.

ŞTIAŢI CĂ...? O izbucnire similară l-a avut în prim-plan pe David Nalbandian, la un turneu jucat pe iarbă, în Marea Britanie, la Queen's, în 2012. Argentinianul a fost descalificat în timpul finalei, după ce a lovit cu racheta într-un panou publicitar, acesta ricoşând în piciorul unui arbitru de linie. Arbitrul a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru o julitură zdravănă, iar Nalbandian a pierdut la masa verde partida, întrucât regulamentul stipulează clar că orice abuz fizic asupra unui oficial al turneului aduce, automat, descalificarea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite