VIDEO Mândria României, Regele Arabiei: Lucescu jr, cel mai mare succes continental pentru român din 2005 încoace

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucescu

La 50 de ani, Răzvan Lucescu tocmai a dat cea mai mare lovitură din cariera sa de antrenor de până acum: a câştigat Liga Campionilor Asiei după o „dublă“ de poveste!

Răzvan Lucescu face imposibilul posibil! S-a dus în Grecia şi a făcut-o pe PAOK Salonic campioană după o aşteptare de 34 de ani, iar astăzi a reuşit să îndeplinească visul arabilor printr-un rezultat formidabil!

Adus în vară la Al-Hilal pentru a cuceri Liga Campionilor Asiei, o competiţie pe care saudiţii o câştigaseră ultima dată în 2000, cu Anghel Iordănescu pe bancă, Lucescu jr n-a dezamăgit! A luat echipa în optimi şi, pe rând, a trecut de Al-Ahli (Arabia Saudită), Al-Ittihad (Arabia Saudită) şi Al-Sadd (Qatar) pentru a ajunge în finala cu Urawa Reds (Japonia).

În tur, la Riad, elevii lui Lucescu s-au impus cu 1-0, pentru ca, astăzi, să tranşeze returul de la Saitama de o manieră şi mai clară, scor 2-0 (Al-Dawsari 74, Gomis 90+3), cucerind trofeul după două finale pierdute, în 2014 cu Reghecampf pe bancă şi în 2017, cu aceeaşi Urawa Reds!

E pentru prima dată în istoria competiţiei, de când aceasta a trecut la noul format în sezonul 2002-2003, când o formaţie japoneză pierde o finală de Liga Campionilor! În precedentele patru „duble“ pentru trofeu, niponii se impuseseră de fiecare dată, prin Kashima Antlers (2018), Urawa Reds (2017), Gamba Osaka (2008) şi Urawa Reds (2007).

CITEŞTE ŞI:

Răzvan Lucescu s-a umplut de bani, acum se pregăteşte de duelul cu Klopp: Când se pot întâlni echipele lor

2005 a fost anul în care un român a câştigat ultima dată Liga Campionilor Asiei, Anghel Iordănescu cucerind trofeul cu Al-Ittihad (Arabia Saudită).      

VEZI GOLURILE MECIULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite