VIDEO JO 2012: Torţa olimpică va fi purtată de o femeie de 100 de ani

VIDEO JO 2012: Torţa olimpică va fi purtată de o femeie de 100 de ani

Dinah Gould are 100 de ani * Foto: Reuters

Un militar rănit în Afganistan şi o femeie în vârstă de 100 de ani figurează printre cele 7.300 de persoane care vor purta torţa olimpică pe teritorul Marii Britanii, înaintea începerii Jocurilor Olimpice de la Londra, au anunţat, luni, organizatorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numele pasionaţilor de sport şi a celor care au colectat fonduri cu scop caritabil desemnate pentru a purta torţa olimpică au fost anunţate luni, când a fost prezentat şi itinerariul lung de 13.000 de kilometri care va traversa Marea Britanie.

Flacăra va fi aprinsă în Grecia la 10 mai şi va sosi o săptămână mai târziu în Marea Britanie înainte de a ajunge pe stadionul olimpic din Londra pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, la 27 iulie.

Printre purtătorii torţei figurează Jack Otter, un londonez de 23 de ani, care şi-a pierdut picioarele şi un braţ în explozia unei bombe, în Afganistan, în septembrie 2009. Acest militar, în ciuda handicapului, a sărit recent cu paraşuta pentru a strânge fonduri destinate unei opere de binefacere.

Pe listă se mai află şi Dinah Gould, care va avea 100 de ani în momentul JO şi locuieşte într-un azil din Londra, dar şi Keia Wardman, în vârstă de 12 ani, campioană de nataţie, care locuieşte la Cornwall, în sud-vestul Angliei.

Cel mai în vârstă pompier în activitate, Malcolm Styles (63 de ani), a fost de asemenea selecţionat deoarece a strâns zeci de mii de lire sterline pentru cercetarea cancerului, după ce soţia lui a murit din cauza acestei maladii.

În medie, 115 persoane pe zi vor purta flacăra pe un itinerariu ce va traversa peste 1.000 de localităţi în Marea Britanie, utilizând mijloace diverse de locomoţie, de la balon la motociclete.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările