VIDEO Un înotător francez fără mâini şi picioare a legat cele cinci continente de pe Terra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Philippe Croizon în vârstă de 44 de ani, ale cărui membre superioare şi inferioare au fost amputate în urmă cu mai mulţi ani, a legat simbolic cele cinci continente de pe Pământ, înotând în apele reci ale Oceanului Pacific între Alaska şi apele teritoriale ruseşti din Asia. Prin acţiunea lui, francezul a vrut să evidenţieze că toţi oamenii sunt egali, indiferent dacă sunt sau nu valizi din punct de vedere fizic.

Aventura francezului Philippe Croizon a început în mai 2012, când înotătorul invalid, în ciuda faptului că nu are mâini şi picioare, a decis să facă legătura între cele cinci continente de pe Terra. Astfel, Croizon a legat Oceania de Asia, înotând între Papua Noua Guinee şi Iondonezia, apoi a legat Africa de Asia între Egipt şi Iordania şi Africa de Europa între Maroc şi Spania prin strâmtoarea Gribraltar, iar acum a făcut legătura între America şi Asia, traversând înot strâmtoarea Bering.

De altfel, înotătorul fără mâini şi picioare a recunoscut că această ultimă aventură a sa a fost şi cea mai dificilă, precizând că mesajul pe care a dorit să-l transmită a fost acela potrivit căruia toţi oamenii sunt egali, valizi sau invalizi. „A fost cursa cea mai dificilă din viaţa mea, deoarece am înotat într-o apă a cărei temperatură avea patru grade Celsius şi în care erau mulţi curenţi. Dar am făcut-o şi pe asta. Sunt alături de toţi oamenii handicapaţi care şi-au pus speranţele în mine şi cărora le transmit că totul este posibil dacă există voinţa de autodepăşire. Suntem cu toţii egali, valizi sau invalizi de pe toate continentele”, a spus înotătorul francez fără mâini şi picioare, căruia a beneficiat de ajutorul unor proteze pentru a putea înota. 
Demn de precizat este că Philippe Croizon a depăşit toate obstacolele care i-au stat în cale în vederea atingerii scopului său, acela de a lega simbolic cele cinci continente: rechini, meduze, barierele de corali, temperatura rece a apei oceanului nu l-au împiedicat pe înotător să-şi ducă misiunea la capăt.
Francezului i-au fost amputate cele patru membre din cauza unei electrocutări suferite în 1994, când încerca să demonteze o antenă de televiziune notează site-ul www.rfi.fr.
Totodată, Philippe Croizon va comenta pentru canalele de televiziune şi de radio franţuzeşti Jocurile Paralimpice de la Londra, care vor avea loc între 29 august şi 9 septembrie.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite