VIDEO Impact nimicitor: un tânăr pilot de Formula 2 a murit într-un accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pilot a murit după un accident grav care s-a produs, sâmbătă, pe circuitul Spa-Francorchamps, la Marele Premiu de Formula 2 al Belgiei, cursa fiind oprită definitiv.

În turul al doilea, un monopost a lovit parapetul de protecţie de pe marginea dreaptă a circuitului, a ricoşat pe pistă şi a fost izbit în plin de altă maşină. Francezul Anthoine Hubert (foto jos), 22 de ani, care se afla la volanul maşinii ce a lovit parapetul, a decedat.

Tânărul francez s-a stins din viaţă în urma impactului cu maşina condusă de americanul Juan Manuel Correa, la o viteză de 170 de kilometri la oră. Maşina lui Hubert a lovit parapetul de protecţie de pe marginea dreaptă a circuitului, a ricoşat pe pistă şi a fost izbit în plin de monopostul condus de Juan Manuel Correa.

Imagine indisponibilă

Juan Manuel Correa, pilotul celui de-al doiela monopost implicat în accident, este în stare stabilă, fiind transportat la un spital din Liege. Cursa a fost oprită definitiv.

"FIA regretă să informeze că pilotul maşinii cu numărul 10, Anthoine Hubert, a fost rănit grav şi a murit la ora 18:35. Pilotul maşinii cu numărul 12, Juan-Manuel Correa, este stabil şi este tratat la spitalul din Liege. Vom reveni cu amănunte în privinţa stării de sănătate a lui Correa", a fost mesajul celor de la FIA.

Se pare că un al treilea monopost a lovit una dintre maşinile implicate. Pilotul acestuia din urmă, Marino Sato, a părăsit pe propriile picioare locul accidentului.

Formula 2 este anticamera Formulei 1, cei mai buni piloţi din această categorie secundă promovând în Marele Circ.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite