VIDEO Imagini dezgustătoare: Ungaria, înjurată de fotbaliştii şi fanii FCSB! Reacţii dure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După triumful bucureştenilor în faţa celor de la Sepsi, o echipă cu legături cu ţara vecină, fanii roş-albaştrilor s-au dezlănuţit într-o manifestare xenofobă. Din păcate, li s-au alăturat şi jucătorii, iar reacţia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a apărut imediat.

Când fotbalul românesc nu e coronavirusat, din păcate, el e „pătat“ de manifestări xenofobe, care n-au ce căuta în lumea sportului!

Miercuri seară, după ce FCSB a triumfat în Cupa României, câştigând în faţa celor de la Sepsi, scor 1-0, echipa a fost întâmpinată la baza de la Berceni de un grup de suporteri. Aceştia au salutat sosirea autocarului echipei, scandând „A venit cupa în Berceni!“. Mai departe, decenţa a dispărut din ceea ce ar fi trebuit să fie sărbătoarea unui triumf sportiv.

Mai întâi, a fost înjurată rivala Dinamo, iar apoi FCSB-iştii au început să strige împotriva Ungariei, deoarece Sepsi primeşte chiar finanţare din partea Guvernului acestei ţări. În plus, pe stadionul formaţiei din Sfântu Gheorghe, crainicul arenei vorbeşte, de multe ori, în limba maghiară.

Chiar şi aşa, scandările xenofobe ale fanilor, care au fost preluate şi de jucătorii FCSB, au fost fără nicio legătură cu un eveniment sportiv. Şi au stârnit o reacţie dură din partea lui Csaba Asztalos, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Într-o declaraţie oferită pentru gsp.ro, acesta spus că, pe baza imaginilor, cei de la FCSB riscă să primească amenzi usturătoare!

Ce a spus Csaba Asztalos?

*Riscă o amendă cuprinsă între 20.000 de lei şi 100.000 de lei. Acum, să vedem dacă Federaţia va demara o procedură sau nu, au şi ei propriile regulamente.

*Eu chiar nu înţeleg astfel de comportamente. În loc să ne concentrăm pe sport, pe bucuria pe care o oferă jocul... bine, nu e cazul partidei de aseară, care a fost sub orice critică. Ar trebui să preţuim mai mult faptul că în fotbal există diversitate, având în vedere că avem jucători din toate colţurile lumii. 

*Iar parcursul istoriei noastre sportive se leagă de jucătorii minoritari, în special cei maghiari, care au contribuit întotdeauna la reuşitele sportului din România. Inclusiv la FCSB au fost jucători, antrenori de etnie maghiară care au făcut performanţă, şi aici mă refer la Emeric Ienei, Ladislau Boloni şi alţii.

*Nu-mi pot explica astfel de ieşiri, mai ales în aceste vremuri dificile. Avem activităţi cu Federaţia de ani de zile. FRF chiar a aplicat regulamentele privind combaterea discriminării, am văzut sancţiuni chiar în acest an.

*Cred că suporterii au înţeles mai bine ce au greşit când, din nefericire, forurile internaţionale au sancţionat naţionala României. Pe viitor, probabil că una dintre soluţii va fi aplicarea unor sancţiuni mai aspre, meciuri fără spectatori şi se poate ajunge inclusiv la o formă de depunctare.

VEZI SCANDĂRILE XENOFOBE ALE FCSB-IŞTILOR
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite