VIDEO Ianis Hagi, pasă genială: Rangers e în grupele Ligii Europa după un rezultat formidabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ianis Hagi a oferit un assist fantastic pentru golul de 1-0
Ianis Hagi a oferit un assist fantastic pentru golul de 1-0

Şeptarul formaţiei din Glasgow a pus umărul la eliminarea echipei de suflet a tatălui său după o partidă senzaţională găzduită de „Ibrox Park“.

Ianis Hagi îşi arată clasa în Liga Europa! Până acum, cele mai bune meciuri din cariera sa au venit în această competiţie. În sezonul trecut, a reuşit o „dublă“ de senzaţie în turul 16-imilor, în acea victorie de poveste, 3-2 cu Braga, iar acum a recidivat într-o partidă la fel de importantă.

În play-off-ul Ligii Europa, într-un meci de totul sau nimic pentru ambele formaţii, Rangers şi Galatasaray s-au înfruntat pe „Ibrox Park“ din Glasgow. La prima vedere, turcii, cu o colecţie de vedete precum Falcao, Ryan Babel, Feghouli şi Belhanda au pornit cu prima şansă. Asta însă doar pe hârtie. Fiindcă pe teren, Galatasaray a fost o echipă blazată, cu un antrenor din alte vremuri ale fotbalului, Faith Terim (67 de ani), şi cu nişte vedete expirate.

Iar Rangers a jucat inteligent. Le-a cedat turcilor mingea, iar aceştia, neştiind să facă ceva concret cu ea, au pedalat în gol. Prima repriză a fost, mai degrabă, una anostă. Probabil, pe placul lui Steven Gerrard, care a „adormit“ Galata în primele 45 de minute, pentru a o răpune după pauză. Cum? Prin contribuţia decisivă a lui Ianis Hagi!

Şeptarul de 21 de ani l-a servit pe Scott Arfield cu o pasă genială după o acţiune construită splendid de Rangers, iar gazdele au preluat conducerea din minutul 52. Apoi, după o centrare excelentă a croatului Barisici, James Tavernier a înscris cu capul pentru 2-0 (59). Degeaba a dominat Galatasaray, în continuare, posesia, deoarece nici n-a prea ameninţat buturile apărate de Allan McGregor. 

Ianis Hagi a fost schimbat, în minutul 78, cu Ryan Jack, pentru conservarea rezultatului şi, chiar dacă turcii au punctat prin Marcão Teixeira (87), golul n-a fost decât o simplă consolare. S-a terminat 2-1 pentru Rangers care merge în grupele Ligii Europa, în timp ce Galatasaray încheie socotelile cu competiţiile UEFA în acest sezon.

VEZI PASA GENIALĂ DATĂ DE IANIS HAGI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite