VIDEO Ianis Hagi, calificare senzaţională cu Rangers: A ratat un penalty, dar a dat o pasă genială de gol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ianis Hagi a contribuit la calificarea celor de la Rangers cu două goluri şi o pasă de gol
Ianis Hagi a contribuit la calificarea celor de la Rangers cu două goluri şi o pasă de gol

Formaţia din Glasgow, atât de criticată de specialişti pentru criza pe care o traversează pe plan intern, a reuşit un rezultat formidabil prin calificarea în optimile Ligii Europa.

Rangers a venit la Braga, având avantajul victoriei din tur, scor 3-2, însă, chiar şi aşa, scoţienii erau priviţi ca outsideri. Iar asta pentru că, pe „Ibrox Park“ din Glasgow, Braga a făcut o reală demonstraţie de forţă, având 2-0 până la golul lui Ianis Hagi din minutul 67. În plus, dacă echipa lui Steven Gerrard traversează o criză pe plan intern, Braga e pe val în Portugalia, pe podium, după granzii Benfica şi Porto.

În aceste condiţii, mulţi au crezut că returul de pe „Estádio Municipal de Braga“ va aduce un asediu la poarta oaspeţilor. Ce a ieşit însă în realitate? O primă repriză în care Braga a „confiscat“ mingea în stilul Barcelonei, dar a fost neputincioasă în faţa unei echipe care s-a aşezat în faţa porţii, pe două linii, şi s-a luptat admirabil. Şi nu doar atât! Rangers a ieşit periculos pe contraatac, de câte ori a avut ocazia! De fapt, prima mare ocazie a partidei a fost ratată de scoţieni, prin Kamberi, care a tras în portar (9). Peste zece minute, Ianis Hagi a „furat“ mingea în flancul drept, şi-a driblat următorul adversar şi l-a servit excelent pe Ryan Kent al cărui şut n-a nimerit însă spaţiul porţii.

Braga a pedalat în gol, iar Rangers s-a mulţumit să facă un joc defensiv exact, având doar 81 de pase până în minutul 38! Exact înainte de pauză însă, formaţia scoţiană a fost la un pas de a da lovitura. Raul Silva a comis henţ în careu după un corner, iar arbitrul a arătat, prompt, spre punctul cu var. Ianis Hagi a luat mingea, a bătut penalty-ul, însă portarul brazilian Matheus a respins, spre delirul fanilor. La pauză, scorul a fost 0-0.

La reluare, acelaşi joc de posesie total ineficientă din partea portughezilor. Şi, din nou, Rangers a fost excelentă pe contraatac. Iar în minutul 61, Ianis Hagi a scăpat de povara mentală a penalty-ului ratat, l-a găsit cu o pasă excelentă pe Kent, care a finalizat pentru 1-0!

Din acest moment, Braga avea nevoie de două goluri pentru calificare. Iar lusitanii au aruncat toţi jucători ofensivi de pe bancă în teren. Degeaba însă! S-a înscris, de fapt, în poarta cealaltă, însă reuşita lui Arfield a fost anulată pentru un ofsaid clar (77).

S-a terminat 1-0 pentru Rangers în retur şi 4-2 la general, scor care a trimis trupa lui Steven Gerrard în optimile Ligii Europa. Vineri, scoţienii vor afla cu cine vor juca în urma tragerii la sorţi.

CITEŞTE ŞI:

Ianis Hagi, printre cei mai buni la Braga: Ce notă a primit şi cum a fost descrisă prestaţia sa

FOTO Ianis Hagi a strălucit într-un meci colosal: Englezii au publicat lista celor 26 de echipe care l-au urmărit

Ianis Hagi, vedeta unei calificări uriaşe: Ce a scris presa scoţiană despre evoluţia sa cu Braga

71 de minute a rămas Ianis Hagi pe teren în returul cu Braga, fiind primul jucător schimbat de Steven Gerrard.  

VEZI PENALTY-UL RATAT DE IANIS HAGI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite