VIDEO Hapoel Beer Sheva - FCSB 1-2: Gnohere a semnat o dublă şi a adus victoria vice-campioanei, care n-a avut însă un joc strălucit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harlem Gnohere
Harlem Gnohere

Bucureştenii au nimerit într-o grupă atât de slabă, încât nici nu contează că evoluează fără să impresioneze. Chiar şi aşa, FCSB e de departe cea mai bună trupă din această serie şi nu mai poate rata calificarea. Joi seara, românii s-au bucurat şi de o susţinere importantă a brigăzii care a condus partida. Gazdele au avut un gol valabil şi li s-a refuzat un penalty clar pe final.

După ce că a avut noroc cu carul la tragerea la sorţi, nimerind într-o grupă de liga a doua a fotbalului european, FCSB forţează nota: nu joacă mai nimic, dar adună puncte.

După o prestaţie lipsită de strălucire, etapa trecută, cu Lugano, meci care le-a adus bucureştenilor, totuşi, trei puncte, joi, vicecampioana României a mers pe aceeaşi formulă: joc slab, victorie adjudecată! Partida cu campioana Israelului din sezonului trecut, actualmente pe locul 5 în campionat, a început cu o ocazie bună pentru Budescu (2). Apoi, norocul a început să curgă în favoarea românilor. Mai întâi, tuşierul le-a anulat gazdelor un gol pentru un ofsaid dubios (17), reulările sugerând că, mai degrabă, Beer Sheva ar fi trebuit să aibă 1-0. Apoi, Tony, fostul jucător al Universităţii Cluj, a fost aproape de deschiderea scorului, însă Niţă şi-a salvat echipă (29). La pauză s-a intrat cu 0-0.

Gnohere, servit ca la carte

La reulare, tot israelienii au avut prima ocazie uriaşă de gol: Tony l-a găsit excelent pe Einbinder, iar şutul-fulger al acestuia, fără preluare, l-a lovit direct pe Niţă, încă o dată norocul venind în ajutorul celor de la FCSB (67).

A fost momentul în care vicecampioana României s-a trezit şi, totuşi, a început să joace ceva. Răsplata a venit aproape imediat. O fază construită excelent de Teixeira a fost finalizată de Gnohere (70) pentru 1-0. Beer Sheva a reluat dominarea teritorială în căutarea egalării, însă golul a căzut tot în poarta lui Goresh. Pe un contraatac, apărarea gazdelor şi-a arătat naivitatea. Budescu a fost lăsat liber ca păsărea cerului pe banda dreapta, iar de acolo i-a pus mingea pe cap lui Gnhoere pentru 2-0 (75).

Fostul jucător al Barcelonei, Cuenca, a marcat golul consolării în minutul 87 pentru a le mai da ceva emoţii elevilor lui Dică, dar tabela nu s-a mai schimbat. Asta şi pentru că arbitrul olandez, Kevin Blom, n-a văzut un penalty clar pentru gazde, după ce Planići a comis henţ în careu. Centralul şi-a completat „capodopera“, lăsându-l pe teren pe Ovidiu Popescu, deşi acesta trebuia să vadă „roşu“ în prelungiri!

Cu trei victorii în trei etape şi cu două din următoarele trei partide pe teren propriu, FCSB e ca şi calificată deja în următoarea fază a Ligii Europa, iar vicecampioana se poate concentra de acum mai mult pe lupta din Liga I.

CITEŞTE ŞI:

*Gigi Becali visează cai verzi pe pereţi: declaraţii năucitoare după o victorie norocoasă. Toate reacţiile

Grupa G

Joi

Hapoel Beer Sheva - FCSB 1-2

Lugano - Viktoria Plzen 3-2

1. FCSB 3 3 0 0 7-2 9

2. Viktoria Plezen 3 1 0 2 5-7 3

3. Lugano 3 1 0 2 5-6 3

4. Hapoel Beer Sheva 31 0 2 4-6 3

Etapa următoare (2 noiembrie): Viktoria Plzen - FC Lugano (22.05), FCSB - Hapoel Beer Sheva (22.05)

VEZI GOLURILE MECIULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite