VIDEO Hagi, foc şi pară: „Ce facem? Ne batem joc?“. Conferinţă explozivă şi detaliul care l-a enervat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Hagi a participat la o conferinţă de presă pentru a prefaţa partida Viitorul – Gaz Metan de luni (ora 21.00). Despre acest meci a vorbit 4 minute, după care a avut un discurs acid, de un sfert de oră, despre echipa naţională.

Gheorghe Hagi participă, periodic, la conferinţe de presă în care vorbeşte pe un ton grav despre problemele din fotbalul românesc. Ultima dintre ele? Purtătorul tricoului cu numărul 10! În „dubla“ din septembrie, decarul naţionalei în meciul cu Spania a fost Alex Maxim, introdus pe teren în minutul 72, iar în partida cu Malta, tricoul cu numărul 10 a ajuns la Gicu Grozav, un alt fotbalist introdus pe teren după pauză, tot din minutul 72.

În ambele partide, Ianis Hagi a avut numărul 11, iar în al doilea meci, fiul „Regelui“ a fost înlocuit chiar de Gicu Grozav, decarul naţionalei.

Gheorghe Hagi e de părere că această situaţie în care tricoul cu numărul 10 e „plimbat“ de la un jucător la altul e un alt semn că fotbalul românesc a decăzut.

CE A SPUS GHEORGHE HAGI?

*Am văzut la convocarea lotului naţional că s-a schimbat tricoul cu numărul 10 de la un meci la altul. Şi asta nu se poate, mai mult respect faţă de tricoul acela. În aceeaşi convocare s-a schimbat tricoul de două ori. Nu se poate. Şi vă rog frumos, doar atât vă cer, mai mult respect faţă de acel tricou. Numărul 10 să fie purtat cu mândrie. Aşa ce facem? Dacă ajungem să-l tăvălim aşa cum a fost tăvălit numărul 10 şi cum a ajuns să fie tăvălit în România, scuzaţi, unde vreţi să ajungem? Ne batem joc?

*Păi, cum dăm tricoul? Azi mă trezesc, îl iau eu, mâine te trezeşti, îl ia celălalt. Păi ce facem? Rog mai mult respect faţă de numărul 10, pentru că el are un rol important, pentru că are personalitate, pentru că acest număr l-au purtat cei mai mari fotbalişti din România din toate timpurile. Dobrin, Balaci, Dumitru, toţi l-au purtat. Mă pun şi pe mine şi toţi ceilalţi. Eu aşa ştiu, că numărul 10 e titular. Cine îl doreşte, trebuie să ştie ce număr ia, că ăla face diferenţa.

*Numărul 10 al naţionalei nu poate juca doar 10 minute. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar e o realitate. Le cer mai mult respect celor care decid. E un detaliu mic, care te poate face mare. Să sperăm că ne vom mândri într-o zi cu un număr 10 puternic, să fie inteligent, să aibă personalitate şi să rişte.

*Îmi doresc ca echipa naţională să aibă decar. Pentru mine e fundamental. Aţi văzut că la clubul meu fac decari. 

VEZI DISCURSUL LUI GHEORGHE HAGI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite