VIDEO Nişte gladiatori: CFR e campioana României după un meci fabulos!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La un moment dat, ardelenii aveau 26 de cazuri de coronavirus în lot şi păreau a fi în moarte clinică! Aproape miraculos însă, şi-au revenit, mai ales după ce retestările au dovedit că 23 dintre cei diagnosticaţi cu COVID-19 au fost, de fapt, bolnavi falşi! Acum, ei celebrează un nou titlu.

Probabil, numai în România era posibil aşa ceva! După un sezon întreg, s-a stabilit cum se va decide campioana, cu două ore înaintea meciului decisiv! Adică, o anomalie demnă de o ţară bananieră în fotbal!

Întrunită la ora 12.00, în ziua meciului Craiova - CFR Cluj, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a anunţat, în jurul orei 18.00, că finala campionatului nu se va mai juca pe puncte, ci va fi ca o partidă de cupă! Una în care, în caz de remiză după 90 de minute, trebuia să avem prelungiri şi, în caz de nevoie, lovituri de departajare pentru stabilirea învingătoarei!

De ce s-a ajuns aici? Fiindcă Astra - Craiova s-a amânat de trei ori. Prima dată din cauza cazurilor de coronavirus apărute în lotul oltenilor, iar apoi, de două ori, pentru că s-au infectat, în total, cinci fotbalişti de la giurgiuveni. Cum această partidă n-a mai putut fi jucată până la 3 august, dată fixată de UEFA pentru stabilirea campioanei, FRF s-a hotărât ca CS U Craiova - CFR Cluj să fie o finală pentru titlu, în adevăratul sens al cuvântului, astfel încât soarta titlului să nu mai depindă de acel meci Astra - Craiova.

CFR Cluj, dezavantajată grosolan în prima repriză

Pornind de la această situaţie bizară, probabil, unică în lume, Craiova şi CFR s-au ridicat, totuşi, la nivelul unui meci de totul sau nimic şi au oferit un spectacol palpitant.

Pe „Ion Oblemenco“, Nistor a deschis scorul pentru gazde, în minutul 9, iar Craiova avea o mână pe titlu. Primul după 29 de ani! Totuşi, chiar şi fără Dan Petrescu pe bancă, CFR şi-a păstrat spiritul de luptă. Şi a egalat după un corner prin Vincius (36). Acesta a trimis mingea în plasa printr-o lovitură formidabilă de cap.

Până la finalul reprizei, acelaşi Nistor a ratat o ocazie uriaşă pentru Craiova, trimiţând, milimetric, pe lângă poartă. 

Cei cu adevărat supăraţi au fost însă clujenii, pentru că arbitrul Ovidiu Haţegan i-a dezavantajat, în mod grosolan! Centralul din Arad a închis ochii la un penalty clar la Omrani. În pauza meciului, aflat în studioul Digi Sport, fostul arbitru internaţional, Ion Crăciunescu, a confirmat că CFR ar fi trebuit să primească 11 metri!

Un alt fundaş, un alt gol pentru CFR

De la cabine a ieşit o echipă extrem de motivată a CFR-ului! Iar clujenii au fost răsplătiţi pentru jocul lor solid. După un corner prelungit, mingea a fost recentrată de Deac în careu de pe drepata, de unde un alt fundaş al CFR-ului, Kevin Boli, a trimis în plasă: 2-1 CFR Cluj, în minutul 56!

Nici când a fost condusă, Craiova nu s-a regăsit. Iar golul a căzut tot în poarta apărată de Pigliacelli. După o lovitură liberă, acelaşi Vincius, imperial, a obţinut un penalty după un duel în careu cu Ćosić (76). Doar că faza a fost una suspectă de ofsaid, după cum au arătat reluările! N-a mai contat, fiindcă Deac a transformat, fără probleme, de la punctul cu var, ridicând scorul la 3-1 pentru CFR Cluj (77).

Aşa s-a şi terminat, iar CFR Cluj e campioana României pentru a treia oară la rând. Craiova, de partea cealaltă, oftează, în continuare, după un nou titlu, în condiţiile în care pe ultimul l-a luat acum 29 de ani, în sezonul 1990-1991.

CITEŞTE ŞI:

CFR Cluj, o echipă formidabilă: Ardelenii reuşesc o premieră în România după cinci ani!

România face o plecăciune în faţa CFR-ului: Reacţii care confirmă superioritatea clujenilor

VEZI GOLURILE MECIULUI

Liga I, program

Play-off, etapa a 9-a şi a 10-a

Vineri

FCSB - CFR Cluj 0-2

Sâmbătă

Botoşani - Gaz Metan 4-1

Luni

CS U Craiova - CFR 1-3

Clasament

1. CFR Cluj 10 7 2 1 17-7 49

2. CS U Craiova 9 7 0 2 17-14 44

3. Astra 8 3 3 2 12-8 33

4. Botoşani 10 2 3 5 10-12 32

5. FCSB 9 2 3 4 13-14 31

6. Gaz Metan 10 0 3 7 5-19 25

*Meciurile Astra - Craiova şi FCSB - Astra au fost amânate din cauza unor cazuri de coronavirus şi, probabil, nu se vor mai juca.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite