VIDEO Gimnastică în vremea coronavirusului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gimnastica2

Cândva, nu foarte de demult, România se lăuda cu una dintre cele mai puternice şcoli de gimnastică din lume. Vremurile s-au schimbat şi la trei decenii de la căderea regimului comunist România se pregăteşte, mai nou,  să înfrunte Jocurile Olimpice de la Tokyo din această vară cu un singur gimnast. Şi acela trecut binişor de anii tinereţii!

E evident că pasiunea pentru gimnastică a românilor s-a diminuat, dar nu a dispărut. „Adevărul” a filmat pentru dumneavoastră un grup de circa 20 de copile care se pregătesc în cea mai tânără ramură a gimnasticii, cea numită estetică. Într-o fostă fabrică comunistă din Berceni, aceste copile se întâlnesc de două sau de trei ore pe săptămână pentru a se antrena în condiţii destul de dificile, animate de ideea că, cine ştie, cândva vor deveni şi ele campioane asemenea Nadiei Comăneci, idolul gimnasticii noastre din toate timpurile. Mai ales că între 27 şi 29 mai vor pleca la Moscova pentru a participa la Campionatul European. 

Tinerele gimnaste sunt sportive ale Clubului Ritmica, din Capitală, singurul până azi la noi care promovează acest gen de gimnastică, puţin diferită de cea clasică, prin faptul că lipsesc evoluţiile la aparate precum bârna, paralelele inegale sau săriturile. Asemenea tenisului şi gimnastica estetică e un sport care se bazează exclusiv pe fondurile părinţilor. Ca atare, doar pentru deplasarea la Moscova, cazarea şi participarea în concurs, ca să nu amintim şi de costumele de concurs, părinţii fetelor vor trebui să scoată cel puţin 1.500 de euro, pe cap de sportiv. Aceia dintre dumneavoastră care vor să-i ajute financiar o pot face prin donaţii la RO18BTRL04501205902228XX - Banca Transilvania sau îi pot contacta pentru alte amănunte la adresa de facebook https://www.facebook.com/csritmica

.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite