VIDEO Gestul care a aruncat în aer finala de la US Open: Antrenorul Serenei a recunoscut tot după terminarea meciului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mouratoglou

Dacă Serena Williams s-a tot victimizat, spunând că a fost discriminată şi că se luptă pentru drepturile femeilor, în schimb, antrenorul Patrick Mouratoglou a fost sincer şi cu un discurs de bun simţ.

Serena Williams a fost taxată cu un prim avertisment de arbitrul Carlos Ramos, pe motiv că acesta a surprins momentul în care americanca a primit indicaţii tactice, la începutul setului al doilea, din partea antrenorului ei, Patrick Mouratoglou.

Francezul, prin limbajul semnelor, i-a transmis elevei sale să se urce mai mult la fileu. Chiar dacă lucrurile au fost evidente şi momentul a fost surprins şi de camerele de luat vederi, Serena a nergat că ar fi primit indicaţii. Fostul lider WTA s-a luat de arbitrul de scaun, i-a spus că acesta trebuie să-şi ceară scuze şi, într-un final, l-a făcut „hoţ“.

Dacă Serena Williams n-a avut tăria de a admite că a primit indicaţii, în schimb, Patrick Mouratoglou a recunoscut că exact asta s-a întâmplat.

Ce a spus Patrick Mourtagolou?

*Am oferit indicaţii. Sascha (n.r. - antrenorul lui Naomi Osaka) a oferit şi el indicaţii. Acest arbitru a fost adesea la meciurile lui Nadal, iar Toni (n.r. – unchiul lui Nadal) oferea indicaţii la absolut fiecare punct din meci. 

*Dar nu cred că Serena s-a uitat la mine, de aceea, nici nu poate crede că eu îi ofeream indicaţii. 

*Toată lumea face asta, cu toţii o ştiţi. E o regulă şi e vorba de psihologia pe care arbitrul de scaun se presupune că o are. El a luat o măsură extremă şi e păcat că s-a întâmplat asta. Există reguli, însă nu strici în acest fel o finală de Grand Slam şi faci drama pe care el a făcut-o. Totul ar fi putut fi evitat, dacă ar fi existat psihologie.

*Serena s-a simţit insultată, tratată ca o trişoare, complet umilită, de aceea, a reacţionat aşa. Integritatea e cel mai important lucru pentru ea.

VEZI MOMENTUL ÎN CARE MOURATOGLOU O SFĂTUIEŞTE TACTIC PE WILLIAMS

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite