VIDEO Gaz Metan - FCSB 1-2: Victorie cu picioarele tremurând! Echipa lui Dică a arătat rău şi a avut noroc cu carul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul meci oficial din 2018 le-a adus trei puncte roş-albaştrilor, însă a şi dovedit că bucureştenii au un joc fragil, înainte de o „dublă“ de foc: întâlnirea cu CFR Cluj din campionat şi turul cu Lazio din 16-imile Ligii Europa.

După o lună de pregătire şi întărirea lotului prin aducerea cuplului Găman - Tănase, FCSB a avut nevoie de o intervenţie stupidă a unui jucător de la Gaz Metan şi de un noroc fantastic pentru a învinge, la Mediaş, o formaţie slabă, ameninţată de retrogradare.

Elevii lui Cristi Pustai au lovit de trei ori bara: la 0-0, la 0-1 şi la 0-2! Deschiderea scorului a venit într-un moment în care oaspeţii nu jucau mai nimic, nefiind vreo diferenţă sesizabilă între o trupă care vrea titlul şi alta care vrea doar să „dribleze“ retrogradarea. Nasser Chamed i-a dat un şut în fund lui Budescu, într-o tentativă primitivă de a degaja un balon în careu, iar arbitrul a arătat, în mod corect, punctul cu var. Acelaşi Budescu a transformat penalty-ul pentru 1-0 (25).

După pauză, FCSB a majorat scorul şi, foarte important, poate că l-a recâştigat pe Denis Alibec, atacantul fără gol în primele 22 de etape de campionat. Budescu a trimis o pasă de geniu, Alibec s-a demarcat excelent şi a finalizat pentru 2-0 (62). Din păcate pentru FCSB, 12 minute mai târziu, Alibec a arătat că, dacă poate fi recuperat fotbalistic, în schimb, ca şi comportament e un caz pierdut. Atacantul roş-albaştrilor a făcut un fault inutil la mijlocul terenului, a luat „galben“ şi a devenit suspendat pentru partida din runda următoare cu CFR Cluj! Iar asta în condiţiile în care şi celălalt vârf al lui Dică, Harlem Gnohere, va fi indisponibil. Mai mult, după ce a luat „galben“ pe bună dreptate, Alibec a protestat vehement şi a înjurat pe bandă, neînţelegând nimic parcă din greşelile trecutului.

Gaz Metan a redus din diferenţă, atunci când şutul lui Neagu a fost deviat de Larie (79), stoperul bucureştenilor având, per ansamblu, o prestaţie extrem de slabă. Echipa lui Pustai a atacat cu disperare pe final şi a avut şi câteva şanse bune de a egala, însă FCSB a rezistat, obţinând o victorie cu mari emoţii.

Clasament play-off

1. FCSB 50p
2. CFR Cluj 49p
3. CS U Craiova 43p
4. Astra 38p
5. Viitorul 35p
6. Botoşani 35p

Duminică

Botoşani - Juventus Bucureşti 18.00
Dinamo - CS U Craiova 20.45

Luni

CFR Cluj - Concordia Chiajna 20.45

VEZI GOLURILE MECIULUI GAZ METAN - FCSB

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite