VIDEO FOTO Parisul plânge în hohote: PSG, afară din Liga Campionilor după cea mai dramatică decizie luată de VAR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru al treilea sezon la rând, gigantul francez, ansamblat cu petrodolarii arabilor, a părăsit competiţia în optimi.

Liga Campionilor ne-a oferit pentru a doua seară la rând un meci nebun! Cine ar fi crezut că, la doar 24 de ore, capodopera fotbalistică în care Ajax a spulberat Real, la Madrid, poate fi depăşită la Paris.

Ce-i drept, per total, PSG - Manchester United nu s-a ridicat la nivelul confruntării de la Madrid, însă finalul a făcut toţi banii! 

Cu o victorie obţinută în deplasare (2-0) şi având în faţă o echipă a lui United cu vreo zece absenţi, printre care Matici, Herrera, Pogba, Mata, Lingard, Alexis Sanchez şi Martial, PSG avea, teoretic, o formalitate de îndeplinit în returul de pe „Parc des Princes“. Din păcate pentru francezi însă, ceea ce a început prost, s-a terminat de-a dreptul groaznic!

United a deschis scorul după doar un minut şi 51 de secunde, Romelu Lukaku marcând al doilea cel mai rapid gol din istoria fazelor eliminatorii ale Ligii Campionilor! Belgianul a profitat de o pasă trimisă spre portarul Gianluigi Buffon pe care a interceptat-o, după care l-a depăşit şi pe goalkeeper-ul italian, punctând în poartă goală. Doar Wayne Rooney a reuşit un gol mai rapid în Ligă, în 2010, englezul punctând împotriva lui Bayern după doar 63 de secunde.

Chiar dacă meciul a început, practic, de la 0-1 pentru PSG (fără Neymar şi cu Cavani pe bancă), francezii n-au acuzat şocul primirii golului şi au atacat în valuri. Astfel, ocaziile au curs la poarta lui David de Gea, iar când Bernat a egalat din centrarea lui Mbappe scorul de 1-1 era chiar unul în conformitate cu realitatea de pe teren.

Doar că PSG a vrut, parcă, să facă o „sinucidere“ fotbalistică, iar asta cu orice preţ! După gafa de la primul gol, a venit una şi mai mare, comisă de Buffon. Portarul de 41 de ani a scăpat mingea în faţă, iar Lukaku a făcut „dubla“ (30). Aşa s-a şi intrat în cabine, cu United conducând cu 2-1. Chiar şi aşa însă, PSG era calificată în sferturi.

Final sufocant, cu zece minute de prelungiri

La reluare, a ieşit un meci, mai degrabă, slab în care PSG a controlat posesia mingii, iar Solskjaer, în lipsa altor soluţii, a apelat la puşti precum Tahith Chong-foto (19 ani) şi Mason Greenwood (17 ani). Cu aceşti puşti pe teren, United a aruncat Parisul în aer!

Chong

În minutul 90, un şut a fost deviat în corner de Kimpembe. Doar că lovitura de la colţ pentru United nu s-a mai executat, fiindcă arbitrul sloven, Damir Skomina, a fost chemat la margine pentru a revedea faza. Verdictul? Kimpembe a deviat mingea cu mâna şi, având în vedere că se afla în careu, s-a dat penalty pentru United!

Marcurs Rashford a transformat cu sânge rece de la 11 metri şi modificat tabela la 3-1 pentru United, scor de calificare în sferturi! De aici până la final, în loc de trei minute de prelungiri, meciul a continuat vreo zece minute. PSG l-a aruncat în luptă şi pe Cavani, dar în zadar. Englezii au rezistat şi au obţinut o calificare fabuloasă!

VEZI GOLURILE MECIULUI PSG - MANCHESTER UNITED

Liga Campionilor, optimi

Marţi

Real Madrid - Ajax 1-4 (2-1 în tur)

Asensio 70 / Ziyech 7, Neres 18, Tadici 62, Schone 72

Dortmund - Tottenham 0-1 (0-3)

Kane 48

Miercuri

PSG – Man. United (2-0) 1-3

Bernat 12 / Lukaku 2, 30, Rashford 90+4 (penalty)

Porto – AS Roma (1-2) 3-1

Tiquinho 26, Marega 52, Alex Telles 117 (penalty) / De Rossi 37 (penalty)

12 martie

Man. City – Schalke 04 (3-2) 22.00

Juventus – Atl. Madrid (0-2) 22.00

13 martie

Barcelona – Lyon (0-0) 22.00

Bayern – Liverpool (0-0) 22.00

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite