VIDEO FOTO Dramatism inimaginabil la Mondialul Cluburilor: Cum s-a decis finala Liverpool - Flamengo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roberto Firmino a calificat Liverpool în finală cu un gol în prelungirile meciului cu Al-Hilal şi a înscris şi golul decisiv în confruntarea cu Flamengo
Roberto Firmino a calificat Liverpool în finală cu un gol în prelungirile meciului cu Al-Hilal şi a înscris şi golul decisiv în confruntarea cu Flamengo

La Doha, în faţă a peste 44.000 de spectatori, campioana Europei şi câştigătoarea Copei Libertadores au oferit un meci splendid pe măsura trofeului care a fost pus în joc.

Mondialul Cluburilor nu e cea mai populară competiţie din lumea fotbalului, însă, cu siguranţă, ediţia din 2019 a oferit câteva partide de mare calitate! În această categorie s-a încadrat şi finala dintre Liverpool (Anglia) şi Flamengo (Brazilia).

Chiar dacă scorul a fost 0-0 după cele 90 de minute, finala s-a disputat într-un ritm electrizant, cu ocazii de ambele părţi. Primele 45 de minute au fost dominate de Liverpool. Şi după reluare, „cormoranii“ au pornit în forţă, iar Firmino a lovit bara după o fază splendidă (46). De partea cealaltă, Gabriel a trecut pe lângă gol, în minutul 53, însă şutul atacantului care a reuşit 43 de goluri în acest sezon a fost parat şi trimis în corner de Alisson!

Un fotbal ofensiv, plăcut ochiului a fost oferit de cele două formaţii până în ultimele secvenţe, iar în minutul 85, şutul lui Henderson a fost parat, spectaculos, de un Diego Alves impecabil. Totuşi, cel mai dramatic moment al timpului regulamentar a venit în prelungirile partidei! Mai precis, în minutul 90+1. Sadio Mane a fost lansat cu o pasă perfectă, a rămas singur cu portarul Diego Alves şi, deşi a şutat defectuos, mult pe lângă, arbitrul Abdulrahman Al-Jassim (Qatar) a dictat penalty pentru Liverpool, considerând că Mane a fost agăţat din spate!

Au urmat câteva minute nebune, cu jucătorii brazilieni protestând, aproape cu lacrimi în ochi, insistând că Mane n-a fost faultat. Spre norocul lor, arbitrul arab a avut la dispoziţie tehnologia VAR. Iar arbitrajul video ne-a salvat de vicierea rezultatului. Asta deoarece, după consultarea reulărilor (foto, jos), Abdulrahman Al-Jassim nu numai că n-a mai dat penalty, dar a ajuns la concluzia că n-a fost nici măcar fault în afara careului!

Imagine indisponibilă

Spre deosebire de finala mică, aici, după expirarea timpului regulamentar, partida a continuat cu două reprize de prelungiri. Şi, în minutul 98, Liverpool a lovit prima, decisiv!

Printr-un contraatac devastator, mingea a circulat pe traseul Henderson - Mane - Firmino, iar ultimul a înscris, spre dezamăgirea uriaşă a conaţionalilor săi.

S-a terminat 1-0, iar Liverpool e, în mod oficial, cea mai bună echipă din lume!

CITEŞTE ŞI:

Luptă nebună pentru bronzul de la Mondialul Cluburilor: echipa lui Răzvan Lucescu, învinsă la loviturile de la 11 m!

VEZI GOLUL MECIULUI

   

12 trofee are Europa, cu cel de astăzi, la Mondialul Cluburilor, plus trei finale pierdute. America de Sud are patru trofee şi nouă finale pierdute. Asia şi Africa se pot lăuda cu câte două clasări pe locul 2.   2 echipe din Anglia au câştigat până acum Mondialul Cluburilor: Liverpool în 2019 şi Manchester United în 2008.       

Mondialul Cluburilor 2019, Doha (Qatar)

Turul I

Al-Sadd - Hienghène Sport 3-1

Turul II

Al-Hilal – Espérance Tunis 1-0

Monterrey – Al-Sadd 3-2

Meciul pentru locul 5

Al-Sadd - Espérance Tunis 2-6

Semifinala I

Flamengo – Al-Hilal 3-1

Semifinala II

Liverpool - Monterrey 2-1

Finala mică (sâmbătă)

Al-Hilal - Monterrey 2-2 (3-4 după loviturile de departajare)

Finala (sâmbătă)

Liverpool - Flamengo 1-0

Premiile Mondialului Cluburilor 2019

Locul 1 - 10 milioane de dolari

Locul 2 - 4 milioane de dolari

Locul 3 - 2,5 milioane de dolari

Locul 4 - 2 milioane de dolari

Locul 5 - 1,5 milioane de dolari

Locul 6 - 1 milion de dolari

Locul 7 - 500.000 de dolari

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite