VIDEO Juan Angel Albin aşteaptă derbyul cu Steaua. Străinul cu cel mai bun CV spune: "Nu-i uşor să joci în Liga 1"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
albin

După şapte ani petrecuţi în campionatul spaniol, uruguayanul care a marcat de patru ori în poarta Realului din Madrid, e plăcut impresionat de nivelul competiţiei din România

Juan Angel Albin a ajuns la Petrolul tocmai din Uruguay. Mijlocaşul de 27 e ani e însă cel mai galonat străin din Liga I, deoarece a jucat 129 de meciuri în campionatul Spaniei, în care a înscris 21 de goluri. Albin a evoluat cinci ani la Getafe şi doi ani la Espanyol, dar a avut ghinionul unei accidentări, motiv pentru care s-a întors, sub formă de împrumut în Uruguay, la Nacional Montevideo, echipă alături de care câştigase trei titluri naţionale înainte de a pleca în Spania. Petrolul a reuşit să-l transfere pentru un an, graţiei relaţiei pe care acesta o are cu antrenorul Cosmin Contra, alături de care a jucat la Getafe. Pe vremea când Albin era un tânăr debutant, “Guriţă” era unul dintre veteranii echipei din suburbia Madridului şi a avut grijă ca uruguayanul să se integreze mai uşor.


Cum se face că un jucător cu cv-ul tău a venit în România?
Am jucat mulţi ani în Spania şi aveam nevoie de o schimbare. Nu m-a interesat neapărat destinaţia şi banii. Vreau doar să fiu fericit. Am simţit că e momentul potrivit să redevin jucătorul care am fost o dată.

Dar cum te-a convins Cosmin Contra să vii la Petrolul?
M-a întrebat dacă îmi doresc să joc cum am jucat când eram colegi la Getafe. Chestia asta m-a ajutat mult, îl cunosc de mulţi ani şi a fost important pentru mine suportul lui moral. Am o relaţie specială cu el, îmi permit să-i spun Cosmin, dar îi mai zic şi Mister.

Cum era el atunci când eraţi colegi?
Puţin nebun, cum e şi aici. A fost valoros ca jucător, cred că e şi ca antrenor. Mi se pare că a trecut uşor dintr-o postură în cealaltă şi s-a păstrat la un nivel foarte bun. Îi doresc doar să aibă mai mult noroc ca şi antrenor.

Ştii că eşti jucătorul cu cel mai bun cv din campionatul Romaniei?
Nu, nu ştiam. N-am fost interesat de statistici şi cred că are mai puţină importanţă cv-ul meu. Trebuie să demonstrez meci de meci că sunt bun şi ştiu că există o anume presiune asupra mea. De aceea dau totul la meciuri.

Din vară ai vrea să te întorci în Spania?
Nu mă gândesc la asta. Nu e bine să stai într-un loc şi să te gândeşti în altă parte. Acum mă gândesc la prezent, am venit aici ca să mă simt împlinit. Dupa ce se termină campionatul vom vedea care va fi destinul meu

“Petrolul şi Steaua sunt cele mai bune echipe”

Cum ţi se pare Liga I?
E un nivel bun. Îmi place că acum sunt într-o lume diferită, întâlnesc oameni noi, jucătorii sunt buni, iar echipele mi se par bine pregătite fizic. Nu e uşor să joci aici. Toată lumea vrea să câştige.

Ce echipe te-au impresionat?
Cele de pe primele locuri. Petrolul şi Steaua sunt echipe puternice. Meciurile directe vor fi complicate, dar avem o şansa noastră de a scoate punctele necesare.

Jucătorii?
Au calitate. Mi-au plăcut Tănase, Popa şi brazilianul Eric de la Pandurii.

albin

Câte goluri ţi-ai propus să dai?
Nu contează atât de mult numărul lor. E un obiectiv secundar. Mai mult decât oricând, îmi doresc să joc, să câştigăm toate meciurile. 

În Spania, ai avut ocazia de a juca împotriva lui Messi şi a lui Ronaldo.
Da, mă simt noroc pentru asta. Am jucat împotriva lor dar şi împotriva altora de valoare mondială. Cât eşti pe teren nu te gândeşti cât valorează x sau y, teoretic toţi suntem egali. Dar dacă nu pierzi contra lor ai întradevăr un sentiment de bucurie, ţi se gâdilă orgoliul.

“Uruguayul seamănă cu România”

Care e cea mai mare diferenţă dintre campionatul României şi cel al Spaniei?
Liga spaniolă e foarte puternică. Cred că tactica e ceva mai avansată acolo.

Ştiai ceva despre România înainte de a veni aici?
Nu, absolut nimic. Nu auzisem de Ploieşti, dar m-am acomodat repede. E un oraş frumos, însă eu n-am venit să mă plimb, ci să joc fotbal, oraşul e mai puţin important.

Ce te-a impresionat la început?
Primul meci, cel de acasă contra Chiajnei. Credeam că e ca un antrenament, un meci mai uşor, dar am jucat într-o atmosferă fantastică, care m-a lăsat mască.

Seamăna Romania cu Uruguay?
Da, am găsit multe asemănări între ele. Montevideo, capitala noastră, e un pic mai modern decât Ploieştiul, la Bucureşti n-am fost că n-am avut timp, dar o să merg

Care e povestea tatuajelor tale?
Primul tatuaj pe care mi l-am facut a fost pentru fiul meu, iar apoi tatuajele au devenit un viciu. Dacă-ţi faci unul nu te mai opreşti. Dar singurul care are o semnificaţie e cel pentru băiatul meu.

3 goluri a reuşit Albin sub tricoul Petrolului

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite