VIDEO Focşani, câmp de luptă: Incidente grave la meciul dintre Steaua şi Dinamo. Gaze lacrimogene şi bătăi, în loc de handbal!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Sportpictures
FOTO Sportpictures

Nişte derbedei deghizaţi în suporteri au bătut drumul de la Bucureşti până la Focşani şi din cauza comportamentului lor dezgustător a fost amânat un meci mare din Cupa României.

Un Steaua - Dinamo la fotbal nu mai generează de mult incidente pentru că roş-albaştrii nu prea mai au galerie şi, oricum, în acest moment, cele două formaţii sunt în competiţii diferite, play-off şi play-out, şi nu mai au unde să se întâlnească.

Un Steaua - Dinamo la handbal, în schimb, e un meci de coşmar din punct de vedere organizatoric! Anul trecut, cele două formaţii s-au întâlnit în finala campionatului şi, din cauza huliganilor, s-a convenit ca Dinamo să joace acasă fără stelişti în tribune şi învers!

Acum, cele două formaţii au ajuns în Final Four-ul Cupei României, găzduit de Focşani, şi, din păcate, incidentele grave petrecute în tribune au cauzat amânarea duelului de astăzi! Înainte de startul confruntării, huliganii stelişti s-au năvălit peste rivalii lor de la Dinamo şi a fost nevoie de intervenţia în forţă a jandarmilor, care au dat inclusiv cu gaze lacrimogene, pentru ca situaţia să fie ţinută sub control.

Într-un final, cele două galerii au fost evacuate din sală şi meciul a fost amânat!

UPDATE 18.36 - Meciul ar urma să se joace, totuşi, astăzi şi, potrivit prosport.ro, e posibil ca partida să înceapă la ora 19.30 sau 20.00. 

UPDATE 18.38 - În prima partidă a zilei, SCM Politehnica Timişoara a trecut de CSM Focşani, scor 25-18. Teoretic, mâine, ar trebui să avem finalele: meciul pentru locul 3 (ora 15.00) şi meciul pentru trofeu (ora 17.30).

UPDATE 19.03 - Meciul a început la ora 19.00, după ce organizatorii au reuşit să aerisească sala în care jandarmii au dat cu gaze lacrimogene.

UPDATE 19.46 - Petre Cozma, tatăl fostului handballist dinamovist, Marian Cozma, a dat vina pe Federaţia Română de Handbal (FRH) pentru incidentele de la Focşani: „Cum poţi tu, federaţie, să pui la Focşani Dinamo - Steaua, într-o sală de 1.200 de locuri? Jucam acolo acum 40 de ani. Pune-l la Timişoara, acolo nu se omorau că e drumul lung. Ne merităm soarta. La sala polivalentă ar fi fost mult mai bine. Acolo puteau şi ei şi jandarmii să se întindă, îi împărţeai. Meciul ar trebui să se joace în teren. Dacă afară e şi galeria lui Steaua şi galeria lui Dinamo, lasă-i undeva în colţ acolo să se bată între ei şi copiii să joace. Păcat!“.

UPDATE 20.00 - „Apocalipsa“ la Focşani: Mărturia unui oficial de la Dinamo care a trăit de la faţa locului dezastrul provocat de huligani

UPDATE 20.07 - Handbalul a fost învins de huligani: Reacţia Jandarmeriei după incidentele de la Focşani. De unde a pornit totul

UPDATE 20.48 - Steaua a învins Dinamo cu 26-25 şi va juca, duminică (ora 17.30), finala Cupei României cu SCM Politehnica Timişoara. În meciul pentru locul 3, Dinamo va înfrunta CSM Focşani (ora 15.00).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite