VIDEO Finală epică: Osaka e campioană la US Open după un meci electrizant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naomi Osaka, campioană la US Open 2020
Naomi Osaka, campioană la US Open 2020

La 27 de minute după startul primului set pe „Arthur Ashe“, campioana din 2018 părea că va fi spulberată, pur şi simplu, de Victoria Azarenka (27 WTA). Inclusiv debutul setului secund a fost ratat de japoneza de 22 de ani. Apoi, a început alt meci!

Blestemul US Open continuă pentru Victoria Azarenka! În 2012 şi 2013, ea a ratat trofeul în meciul decisiv, de fiecare dată în faţa Serenei Williams. Acum, când a aruncat-o pe americancă în afara turneului, în semifinale, Vika a dat de Naomi Osaka.

Doar că, de această dată, eşecul pare a fi unul şi mai dureros pentru sportiva din Belarus! Iar asta pentru simplul motiv că, mai bine de 30 de minute, ea a măturat cu Naomi Osaka! A bătut-o cu 6-1 în primul set şi a avut 2-0 în debutul celui de al doilea! Azarenka părea că are deja o mână pe trofeul la care a râvnit atât de mult, la Flushing Meadows.

Din păcate pentru ea, de la 1-6, 0-2, Osaka şi-a început revenirea. Pentru că e japoneză, iar niponii nu renunţă niciodată. Şi a crescut şi în America, ţara mentalităţii de învingător! Osaka a transformat, treptat, un meci pierdut, într-o victorie uriaşă. Mai întâi, a luat setul doi cu 6-3, deşi la 5-3, Azarenka a avut cinci mingi de 5-4!

În decisiv, Osaka s-a dezlănţuit la 2-1. A făcut break pentru 3-1, după care n-a mai luat piciorul de pe acceleraţie. Şi a închis meciul la 1-6, 6-3, 6-3, după o oră şi 53 de minute.

Victoria de la US Open 2020 a adus al treilea Grand Slam pentru Naomi, după titlurile cucerite la US Open 2018 şi Australian Open 2019. La French Open şi la Wimbledon, japoneza n-a depăşit niciodată turul III.

Pentru triumful de sâmbătă seară, Osaka va primi un cec în valoare de 3 milioane de dolari, în timp ce Azarenka (foto, jos) va încasa jumătate din această sumă.

Azarenka

Începând de luni, Osaka va urca până pe locul 3 WTA, cu 5.780 de puncte, şi va fi la 576 de puncte de Simona Halep (2 WTA). Şi Azarenka va înregistra un salt important, de 13 locuri, până pe poziţia 14-a, în ierarhia mondială.

16 victorii şi 3 înfrângeri are Naomi Osaka în 2020. Înainte de US Open, ea a avansat până în finala de la Cincinnati, însă s-a retras înaintea duelului cu Azarenka din cauza unei întinderi.  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite