VIDEO FCSB - Sporting 1-5: Sfâşiaţi de „lei“! S-a ales praful de visul de 40 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigi Becali a sperat să dea lovitura şi să pună mâna pe bonusul uriaş pentru pătrunderea în grupele Ligii Campionilor, dar echipa sa a pierdut categoric şi va juca în grupele Ligii Europa. Vineri e tragerea la sorţi de la ora 14.00.

Până să înceapă duelul jucătorilor de pe teren, FCSB - Sporting a fost precedat de duelul tactic al antrenorilor. Jorge Jesus, tehnician plătit cu şase milioane de euro pe sezon, a punctat mai bine aici, după cum avea să se vadă în prima repriză.

Portughezul a efectuat două schimbări în formula de start faţa de meciul tur. I-a scos pe Bas Dost şi pe Daniel Podence, primul „mâna moartă“ la Lisabona, şi i-a titularizat pe Seydou Doumbia şi pe Bruno Fernandes. Mutare inteligenta introducerea atacantului de 29 de ani din Coasta de Fildeş! 

La FCSB, tot două schimbări: Pintilii, suspendat, şi Tănase au ieşit din echipa de start, iar Filip şi Budescu au fost introduşi în primul 11“.

În primele zece minute, s-a jucat după un scenariu identic cu meciul tur. Lusitanii, mai tehnici, au dominat posesia lejer, însă nu şi-au creat vreo mare ocazie de gol. Au fructificat, în schimb, prima şansă ivită în minutul 13. Aruncare de la margine, minge prelungită cu capul în careul FCSB, apoi „ciupita“ de Acuna, iar Seydou Doumbia a finalizat pentru 1-0.

Spre lauda ei, FCSB şi-a păstrat luciditatea şi echilibrul tactic şi a restabilit repede egalitatea. O fază creată de foşti fotbalişti ai Astrei a adus reuşita de 1-1. Alibec, lansat din prima de Budescu, l-a depăşit excelent pe Mathieu, a intrat în careu, a şutat în diagonală, Rui Patricio a respins în faţă de unde Junior Morais a marcat în poartă goală (20). Stadionu a erupt, iar lumea a început să viseze, din nou, la grupele Ligii Campionilor.

Repriza s-a încheiat cu o nouă şansă de gol pentru Doumbia (34), însă Niţă a blocat cu preţul unei accidentări, dar şi cu rateurile pe bandă ale lui Enache, cel care i-a exasperat pe suporteri.

Partea a doua n-a adus nimic notabil până la prima ocazie care a însemnat şi golul doi pentru Sporting. O minge trimisă în profunzime a destabilizat toată apărarea bucureştenilor: Larie a fost prins pe picior greşit, Niţă a ieşit hazardat, iar Enache n-a putut salva nici el situaţia, aşa că Acuna a punctat uşor pentru 2-1 (60). 

A fost un duş rece pentru vicecampioana României care apoi a luat şi golul de 1-3 de la Gelson Martins (64), iar calificarea în grupele Ligii Campionilor era compromisă. Acelaşi Gelson Martins a fost la originea golului de 4-1, sevindu-l ideal pe Bas Dost care a înscris la 16 minute de la intrarea sa pe teren.

Battaglia a pus şi el sare pe rană (87), iar meciul s-a terminat 1-5, scor care confirmă, încă o dată, că fotbalul românesc e la ani-lumină de Liga Campionilor.

CITEŞTE ŞI:

*Atât de jos am ajuns: Liga Campionilor e interzisă românilor! Ce echipe minuscule vor fi, totuşi, în faza grupelor

*Gigi Becali, bucuros după un eşec crunt: „Bine că au marcat repede!“. Anunţ neaşteptat făcut de patronul FCSB

*Alibec şi Enache, cele mai aberante declaraţii ale serii: „Sporting era o echipă de bătut!“. Toate reacţiile de după meci

VEZI GOLURILE MECIULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite