VIDEO Emoţii pentru campioana de la French Open: Ce a păţit Iga Swiatek în Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iga Swiatek (dreapta) a fost primită de preşedintele Andrzej Duda
Iga Swiatek (dreapta) a fost primită de preşedintele Andrzej Duda

Aşa cum era de aşteptat, la revenirea acasă, sportiva de 19 ani a fost premiată pentru triumful ei uriaş, la Paris. Urmările festivităţii de premiere au fost însă, din păcate, neplăcute.

Iga Swiatek (17 WTA) a dat lovitura în ultimul Grand Slam al anului, câştigând trofeul după o finală dominată, clar, cu Sofia Kenin (4 WTA), scor 6-4, 6-1.

Prestaţia din ultimul act a întregit, practic, un parcurs de vis pentru „noua Radwanska“, în condiţiile în care ea a triumfat la Paris, fără set pierdut! Mai mult, în drumul ei spre trofeu s-a debarasat şi de Simona Halep (2 WTA), în optimi, scor 6-1, 6-2.

La revenirea în Polonia, Swiatek a fost primită de preşedintele Andrzej Duda. Acesta a catalogat-o pe campioana de la French Open 2020 „maestru al sportului“ şi „mare ambasador al Poloniei“. La eveniment a fost prezent şi tatăl jucătoarei, Tomasz Swiatek.

Din păcate, urmările evenimentului au fost neplăcute pentru familia Swiatek. În condiţiile în care Andrzej Duda a fost diagnosticat cu COVID-19, toată familia Swiatek a fost nevoită să se autoizoleze. Potrivit Digi Sport, acest lucru a fost confirmat chiar de Iga, printr-o postare pe contul ei de Twitter.

„Nici eu, nici membrii echipei mele n-avem simptome ale coronavirusului. Efectuăm teste în mod regulat. Conform procedurilor, suntem în carantină. Vom repeta testele peste trei zile. Vă dorim tuturor multă sănătate, aveţi grijă!“, a scris campioana de la French Open.

VEZI CUM A FOST PRIMITĂ IGA SWIATEK DE PREŞEDINTELE POLONIEI

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite