VIDEO EMOŢIONANT: Nu-şi poate folosi picioarele, dar aleargă, driblează şi înscrie ca Messi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat iranian în vârstă de 39 de ani, o poveste fascinantă şi imagini care te emoţionează până la lacrimi! Uneori, ca să ne dăm seamă cât de norocoşi suntem, e nevoie să ne uităm la cei care suferă zilnic, dar care se bucură de viaţă în ciuda tuturor problemelor. Alireza Sadeghi nu mai poate merge de 26 de ani, însă a refuzat să renunţe la pasiunea sa pentru fotbal.

Născut la Isfehan, Alireza a primit o lovitură grea în 1986, în timpul războiului Iran - Irak. Medicii nu i-au amputat picioarele, însă i-au dat o veste devastatoare pentru un puşti de 13 ani. I-au transmis că pentru restul vieţii va avea nevoie de cârje ca să meargă!

Un asemenea necaz ar fi putut distruge definitiv un copil îndrăgostit de fotbal, obişnuit să joace toată ziua cu colegii săi de la şcoală. Alireza însă a avut tăria de caracter pentru a se reinventa!

A refuzat să stea acasă sau să-şi urmărească prietenii de pe marginea terenului. În schimb, s-a pus pe treabă, şi-a făcut nişte cârje speciale cu ajutorul cărora s-a întors pe terenul de fotbal.

„Mă antrenez de trei ori pe săptămână, de două ori în sală, o dată pe iarbă. Totuşi, e puţin. Din păcate, în Iran, dacă vrei să faci sport, costurile sunt destul de mari. Am vrut să mă înscriu în naţionala foştilor soldaţi, răniţi în timpul războiului cu Irak. Acolo însă, fiecare fotbalist are măcar un picior sănătos, pe când eu nu pot să-mi folosesc ambele picioare", şi-a început povestea Alireza.

„Nu pot să lovesc balonul cu piciorul. Practic, am inventat un altfel de fotbal, jucat numai cu cârje. Aş fi vrut să fiu susţinut de cineva, astfel încât să ajung până la FIFA şi să-i conving pe cei de acolo să omologheze acest tip de fotbal pentru oameni ca mine", e dorinţa bărbatului de 39 de ani.

Dacă fotbaliştii se mai accidentează din când în când, în schimb, Alireza are o altă problemă: „Cârjele cu care joc se rup o dată la trei, patru luni. Dar, nu e nimic. Îmi fac alte cârje, fiindcă iubesc fotbalul şi n-aş renunţa la el pentru nimic".

CLICK PENTRU A VEDEA IMAGINI INCREDIBILE CU ALIREZA PE TERENUL DE FOTBAL.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite