VIDEO Dinamo - Athletic Bilbao 1-1 şi Astra - Oleksandria 0-0: Gol magnific Rivaldinho, o „bijuterie“ sub ochii tatălui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele două reprezentante ale României care au intrat pe teren, joi, în turul III preliminar al Ligii Europa n-au învins, însă păstrează şanse de calificare în play-off înaintea partidelor retur programate pentru 3 august.

Pe „Arena Naţională“, Dinamo s-a autodepăşit şi s-a ridicat la nivelul unui public admirabil care a încurajat-o din primul minut. Prima repriză a fost însă dominată de spanioli.

Athletic a avut ocaziile mai mari şi a trecut pe lângă deschiderea scorului încă din minutul 5, atunci când Etxeita a fost aproape de gol cu o lovitură de cap. Ce n-a putut face Etxeita, a izbutit Laporte, după un corner în minutul 20. Dinamo a încercat să se bată de la egal la egal cu formaţia spaniolă, însă a intrat la pauză condusă cu 1-0.

La reluare, elevii lui Cosmin Contra au jucat cu o mai mare ardoare şi au fost răsplătiţi în minutul 54. Rivaldinho a egalat cu un şut fantastic, sub privirile tatălui său, marele Rivaldo, care a urmărit meciul din tribune, alături de Adrian Mutu.

image

Golul a aruncat tribunele în aer şi a crescut şi mai mult entuziasmul în rânduri roş-albilor. Pe fondul acestei perioade bune pentru Dinamo, Athletic a fost aproape de gol! După un nou corner, mingea a fost scoasă de pe linia porţii, bucureştenii scapând în extremis de primirea golului doi (70). Replica gazdelor a venit prin Albin al cărui şut se putea transforma într-un autogol înscris de Balenziaga, dar portarul bascilor a avut un reflex fabulos (75).

S-a terminat 1-1 şi roş-albii vor merge la Bilbao pentru returul de joia viitoare (ora 21.45, TVR) cu speranţe la o calificare în play-off-ul Ligii Europa.

VEZI REZUMATUL MECIULUI DINAMO - ATHLETIC BILBAO

N-au profitat de omul în plus

Astra a întâlnit cel mai accesibil adversar dintre toate formaţiile româneşti care au fost în acţiune în această săptămână, însă n-a putut profita de acest lucru. La Giurgiu, elevii lui Edward Iordănescu au obţinut doar o remiză albă cu Oleksandria (Ucraina). Asta în ciuda faptului că oaspeţii au jucat în zece oameni din minutul 78, după ce Basov a primit al doilea „galben“.

Returul e programat pentru joi viitoare (ora 20.30).

CITEŞTE ŞI:

*Marele Rivaldo, încântat de ce a văzut la Bucureşti: ce a spus despre Dinamo şi golul fabulos al fiului său

*Dinamo, „furată“: Contra şi Mutu, discurs dur după o remiză de prestigiu. Ce a spus Rivaldinho, eroul serii

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite