VIDEO City, nedreptăţită grosolan: Echipa lui Guardiola e afară din Europa după o decizie scandaloasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Josep Guardiola
Josep Guardiola

După 0-3 în tur pe „Anfield“ cu Liverpool, „cetăţenii“ au avut un început de vis, acasă, în retur. Exact înainte de pauză însă, ei au primit o lovitură cruntă din partea arbitrilor, ceea ce s-a dovedit a fi începutul sfârşitului pentru ei.

Manchester City - Liverpool a început aşa cum a visat Josep Guardiola şi aşa cum şi-au dorit toţi iubitorii fotbalului-spectacol.

După numai un minut şi 57 de secunde, gazdele aveau deja 1-0 şi toată lumea era pregătită de un festival de goluri şi, de ce nu, de prelungiri şi chiar de penalty-uri. Acel 3-0 pentru Liverpool din prima manşă nu mai părea un scor imposibil de remontat. 

A urmat un asediu la poarta „cormoranilor“ şi au fost momente în care Liverpool părea a fi o formaţie fără mijloc! Presiunea sufocantă a lui City a fost aproape de a aduce şi golul de 2-0 în minutul 41, atunci când şutul lui Bernardo Silva a nimerit bara. Aproape imediat, s-a petrecut cea mai controversată fază a serii.

Sane a marcat pentru gazde, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. Reluarea a arătat că decizia tuşierului a fost una eronată, fiindcă balonul i-a venit lui Sane de la James Milner, jucătorul celor de la Liverpool. Până şi specialistul în arbitraj al postului BT Sport, Chris Foy, a spus că golul ar fi trebuit validat. La pauză, Guardiola a protestat nebuneşte şi a fost trimis în tribune de centralul Mateu Lahoz.

Cu siguranţă, cu 2-0 la pauză pentru City, repriza secundă s-ar fi jucat cu totul altfel.

Salah i-a terminat

La reluare, City a continuat să preseze, dar a fost taxată de Liverpool pe contraatac. Salah l-a lansat pe Mane, acesta a fost doborât în careu de portar, a cerut penalty, dar n-a primit nimic. N-a mai contat însă, fiindcă acelaşi Salah a venit din spate, a „furat“ mingea, înainte ca portarul să o prindă, şi a marcat în poartă goală. 

Era minutul 57 şi de aici încolo, City avea nevoie de patru goluri pentru a se califica. O misiune imposibilă, iar după ce Firmino a făcut 2-1 pentru Liverpool (77), Guardiola, resemnat în tribune, a ştiut că pentru el „blestemul“ Ligii Campionilor după plecarea de la Barcelona se va prelungi pentru încă un an.

CITEŞTE ŞI:

*VIDEO Asta e miracol, asta e ireal, dar asta s-a întâmplat: Barcelona, afară din Liga Campionilor!

*Roma, o performanţă monumentală: De ce calificarea italienilor în faţa Barcelonei echivalează cu un miracol fotbalistic

*Gladiatorii s-au întors: Presa mondială e la picioarele Romei, după o calificare formidabilă. Barcelona, în stare de şoc

*Linişte! Vorbeşte „zeul“ Manolas: Ce a spus grecul care a marcat golul calificării Romei într-o seară magnifică

VEZI GOLURILE MECIULUI MANCHESTER CITY - LIVERPOOL

Liga Campionilor, sferturi, retur

Marţi

Manchester City – LIVERPOOL 1-2 (0-3 în tur)

Jesus 2 / Salah 56, Firmino 77

AS ROMA – Barcelona 3-0 (1-4)

Dzeko 6, De Rossi 58-penalty, Manolas 82

Miercuri, ora 21.45

Real Madrid – Juventus (3-0)

Look Plus, Telekom Sport 1

Bayern Munchen – Sevilla (2-1)

Look TV, Telekom Sport 2

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite