VIDEO Cinci cercuri uriaşe au apărut în gazonul Parcului Regal de la Richmond

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Parcul Regal din Richmond, sportivii aleargă printre căprioare * Foto: Reuters
În Parcul Regal din Richmond, sportivii aleargă printre căprioare * Foto: Reuters

Cu cât ne apropiem de startul Jocurilor Olimpice de la Londra cu atât numărul acţiunilor legate de cel mai important eveniment polisportiv al anului se amplifică. Deunăzi, în Parcul Regal din Richmond au apărut cele cinci cercuri, simbolul competiţiei centenare.

Aflat la marginea a ceea ce aici este denumit Marea Londră, în sud-vest, la 13,2 kilometri de Charing Cross, în districtul cu acelaşi nume, Richmond upon Thames şi-a luat numele de la Regele Henry al VII-lea, contele de Richmond. Acesta a locuit într-un palat din care s-a păstrat doar o parte. Înainte de asta, localitatea se chema Shene.

Deunăzi, în iarba Parcului Regal au fost creionate cele cinci cercuri olimpice. Operaţiunea a fost întreprinsă de câţiva angajaţi ai acestuia. Simbolul Jocurilor poate fi văzută din avioanele care se îndreaptă spre aeroportul Heathrow, principala poartă aeriană a Londrei.

Cercurile Olimpice din Richmond * Foto: www.london2012.com

Acesta nu este singurul loc unde au fost "desenate" cercurile olimpice. Ele pot fi văzute şi în alte locuri emblematice ale Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Preşedinte al Comitetului de Organizare, Sebastian Coe a subliniat că aceste cercuri "sunt o sursă de inspiraţie pentru sportivi şi un simbol pentru popoarele din lumea întreagă. În ochii sportivilor, ele reprezintă rezultatul miilor de ore de antrenament pentru atingerea celui mai înalt nivel sportiv. Aceste cercuri entuziasmează şi îi inspiră pe locuitorii şi turiştii care vin la Londra".

În Parcul Regal din Richmond se va desfăşura şi o competiţie în timpul Jocurilor Olimpice, dar şi a celor Paralimpice, o parte a traseului în probele de şosea la ciclism trecând pe acolo. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite