VIDEO CFR, victorie magnifică cu Celtic şi un nou record: Campioana e în 16-imile Ligii Europa în stil de mare echipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu (stânga) a dus CFR în 16-imile Ligii Europa, după două titluri câştigate cu formaţia din Gruia
Dan Petrescu (stânga) a dus CFR în 16-imile Ligii Europa, după două titluri câştigate cu formaţia din Gruia

Dan Petrescu a arătat, încă o dată, că e cel mai bun antrenor din întrecerea internă, transformând CFR dintr-o formaţie care, anul trecut, era umilită de Dudelange (Luxemburg) într-una care tocmai i-a surclasat pe cei de la Lazio (Italia) şi Rennes (Franţa).

Când s-au uitat pe programul ultimei etape din grupa E, mulţi s-au gândit că scoţienii vor veni în Gruia pentru a juca pe viaţă şi pe moarte şi pentru a se mai răzbuna o dată pe echipa care le-a lăsat fără milioanele Ligii Campionilor!

Iar această impresie a fost întărită de declaraţiile războinice ale antrenorului Neil Lennon în conferinţa de dinainte de meci: „N-avem presiune pe noi, iar asta ne face un adversar periculos pentru oricine. Nu suntem aici să facem favoruri cuiva. Suntem aici să fim competititvi, suntem aici să câştigăm!“. 

Doar că, inclusiv Neil Lennon, ca orice antrenor, îşi face nişte socoteli pe termen lung, înainte de a alege o formulă de echipă. Iar socotelile au fost clare: Celtic, deja calificată pentru 16-imi de pe primul loc, n-avea de ce să-şi dea viaţa pe teren, la Cluj! Aşa că „războinicul“ Lennon a făcut 9 schimbări în primul „11“ cu care a câştigat, weekend-ul trecut, Cupa Ligii Scoţiei! Au ieşit Forester, Ajer, Frimpong, Brown, Hayes, Forrest, McGregor, Elyounoussi şi Christie, unii dintre ei nici măcar n-au făcut deplasarea în România, iar printre titulari şi-au făcut apariţia nişte jucători din garnitura a doua, în frunte cu portarul Craig Gordon (36 de ani), care, la un moment dat, se apucase de antrenorat!

Având un astfel de adversar în faţă, CFR n-a „tremurat“, în niciun moment, pentru calificare! A gestionat perfect prima repriză şi, chiar dacă a fost 0-0 la pauză, echipa lui Dan Petrescu a avut cea mai mare ocazie prin Omrani (18). Chiar dacă n-au înscris în primele 45 de minute, clujenii au avut, totuşi, motive de bucurie în vestiar. În celălalt meci al serii, Rennes - Lazio, scorul a fost 1-0 la pauză pentru francezi. Altfel spus, CFR era calificată şi la înfrângere!

Probabil, prinzând curaj şi datorită scorului înregistrat în Franţa, Culio şi compania au ieşit şi cu o doză mai mare de determinare de la vestiar! Şi au risipit repede emoţiile calificării! Deac a bătut execelent un corner de pe dreapta, iar Burcă s-a înălţat imperial, marcând pentru 1-0 (48). 

Peste câteva minute, Deac putea face 2-0, însă Gordon a avut o intervenţie salvatoare. Totuşi, portarul scoţienilor n-a mai avut ce face în minutul 70 la capătul unei acţiuni splendide pentru gazde. Mingea a circulat pe traseul Culio - Deac - Đokovići, iar ultimul a finalizat sub transversală pentru 2-0 (70).

S-a şi terminat cu acest scor care, pe lângă victorie şi calificare, a însemnat şi o premieră splendidă pentru CFR. Clujenii au încheiat grupa E cu 12 puncte, un record european pentru România! Precedentul record era deţinut de FCSB, formaţie care a făcut 11 puncte în sezonul 2012-2013 al Ligii Europa într-o serie cu Stuttgart (Germania), Copenhaga (Danemarca) şi Molde (Norvegia).

Luni (ora 14.00), în urma tragerii la sorţi de la Nyon, CFR îşi va afla adversara din 16-imi, acolo unde România n-a mai avut o echipă din februarie 2018, atunci când FCSB a fost spulberată de Lazio.

CITEŞTE ŞI:

Italienii „fierb“ şi acuză: Ce a putut să zică antrenorul lui Lazio despre meciul CFR - Celtic

CFR, o echipă de gladiatori: Câte meciuri au jucat clujenii în acest sezon şi cum arată bilanţul lor formidabil

CFR, răsplătită pentru profesionalism, FCSB, distrusă de amatorism: Clujenii vor încasa o sumă uriaşă

Dan Petrescu crede că a atins apogeul carierei. Ce adversar îşi doreşte în 16-imi şi ce spune despre plecarea sa

CFR, performanţă colosală: De când nu mai pierduse Celtic, bătută fără drept de apel în Gruia

CFR Cluj, pregătită pentru orice echipă în primăvara europeană. „Ajax sau Inter, noi vom da totul cu oricine vom juca”

   

VEZI GOLURILE MECIULUI
 

Grupa E

Astăzi

CFR – Celtic 2-0

Rennes – Lazio 2-0

Clasament

1. Celtic 6 4 1 1 10-6 13

2. CFR Cluj 6 4 0 2 6-4 12

3. Lazio 6 2 0 4 6-9 6

4. Rennes 6 1 1 4 5-8 4

*Primele două clasate merg în 16-imi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite