VIDEO CFR Cluj - CS U Craiova 2-1: decizii scandaloase în derby-ul etapei. Dan Petrescu, eliminat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Comănescu
Adrian Comănescu

Centralul Adrian Comănescu a „reuşit“ să facă praf un meci de un nivel tehnic destul de slab. Analiza făcută de Ion Crăciunescu dovedeşte cum la Gruia a fost o viciere de rezultat.

CFR Cluj s-a distanţat în fruntea clasamentului, însă, din nou, modul în care ardelenii au luat punctele, administrând Craiovei prima înfrângere din acest campionat, a dat naştere la un scandal mare.

Golul din care Culio a deschis scorul din penalty (40) a fost precedat de două decizii eronate. Mai întâi, un duel corp la corp a fost interpretat de arbitru ca fiind fault în favoarea CFR-ului. Apoi, ca şi cum această decizie dubioasă nu era de ajuns, Comănescu i-a dat „galben“ portughezului Tiago Ferreira (CS U Craiova), după care, probabil la semnalizarea asistentului, a revenit şi i-a dat „roşu“.

La Digi Sport, fostul arbitru, Ion Crăciunescu, a oferit verdictul său: „E o fază în care doi jucători sunt într-o luptă în care se ţin reciproc. Dacă accepţi asta şi nu fluieri de prima dată, laşi faza până la capăt. Atacantul se duce şi se aşează în faţa adversarului şi e pe cădere. Din lupta corp la corp şi-a câştigat un avantaj aşezându-se în faţa adversarului. E normal că se împiedică de adversar şi cade. Ori fluieri de la început şi dai un fault în afara careului, ori dacă ai lăsat asta, o laşi până la capăt. Eu nu dădeam penalty la aşa ceva. Am vorbit şi cu Porumboiu şi el zicea la fel. Ei pleacă dintr-o luptă corp la corp şi se ţin reciproc. Jucătorul CFR-ului ajunge în faţa adversarului şi de aici cade la pământ“.

Crăciunescu a precizat că şi acordarea cartonaşului roşu a fost o decizie greşită la faza penalty-ului: „În regulament scrie că, dacă în suprafaţa de pedeapsă doi jucători îşi dispută mingea şi unul îl împiedică pe celălalt, se dă cartonaş galben. Chiar dacă are situaţie clară de gol, dacă îşi dispută mingea în careu, se dă cartonaş galben. Dacă duelul e în afara careului şi atacantul e oprit să dea gol, atunci se dă roşu direct. Nu pot să înţeleg de ce a revenit. A dat galben şi după aia a revenit şi dat roşu. Era roşu dacă juca mingea cu mâna, dacă adversarul scapă şi tu îl tragi sau îl împingi, dar aici cei doi jucători îşi disputau mingea. Eu nu ştiu în ce bază i-a dat roşu. Regulamentar n-are niciun fel de speţă“.

Tot în prima repriză, şi Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, a fost trimis în tribune pentru proteste. Repriza s-a încheiat cu o bară a Craiovei prin Mitriţă (42), oaspeţii forţând egalarea şi în inferioritate numerică.

Calancea, gafă uriaşă

La reluare, Balde a făcut 2-0 (64), după ce portarul Craiovei, Calancea, a scăpat mingea şi a comis o gafă uriaşă. Pe margine, Devis Mangia, tehnicianul oltenilor, şi-a ieşit din minţi. Pe finalul partidei, centralul Adrian Comănescu a mai comis-o o dată. A dictat un alt penalty dubios, de această dată în favoarea oaspeţilor. Gustavo a punctat de la 11 metri (81). Craiova ar fi putut smulge un punct, după ce, în minutul 90+4, Bancu a lovit bara, iar Gustavo n-a reuşit să înscrie în continuarea fazei.

A revenit în forţă CFR! E normal să-i arbitreze celebrul şi experimentatul Comănescu. E ţinere reciprocă, boss...P.S. Noi, penibili cum am fost, am avut penalty clar la 0-0. Mihai Stoica, oficial FCSB, pe Facebook 

Liga I, etapa a 9-a

Vineri

FC Botoşani - Astra 1-3

Sâmbătă

Juventus Bucureşti - CSMS Iaşi 2-2

Viitorul - FCSB 1-0

Duminică

Sepsi - Voluntari 0-3

CFR Cluj - CS U Craiova 2-1

Clasament (play-off): 1. CFR Cluj 22 de puncte, 2. Astra 18 puncte, 3. CS U Craiova 18 puncte, 4. FCSB 18 puncte, 5. FC Botoşani 16 puncte, 6. Dinamo (un meci mai puţin) 15 puncte

VEZI REZUMATUL MECIULUI CFR CLUJ - CS U CRAIOVA

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite