VIDEO Avem un campionat de râsul lumii. Prima etapă: o ieşire golănească live la TV, plus un haos regulamentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică
Marius Şumudică

Liga I nu mai poate fi urmărită de peste trei milioane de români, mai precis de abonaţii RCS&RDS, dar aceştia se pot consola că nu pierd mare lucru.

Etapa inaugurală a fost marcată de o ieşire golănească a lui Marius Şumudică la adresa unui reporter de la Look TV. 

Acest episod dezgustător a fost urmat de o situaţie tipic românească: lipsa unui regulament clar şi actualizat a născut primul mare scandal al sezonului.

Braşovul vrea victorie la masa verde

Începând din acest sezon, s-a reînfiinţat Cupa Ligii, care e o competiţie oficială în România. Acest lucru n-a fost însă specificat şi în regulament, cum nici Supercupa nu e menţionată în acte ca fiind un meci oficial, deşi are acest statut.

Această harababură a afectat trei partide din prima etapă:

*Steaua nu l-a folosit pe Sânmărtean cu Rapid, deoarece mijlocaşul fusese eliminat, sezonul trecut, în finala Cupei României, primind două etape de suspendare. De atunci, Steaua a disputat două partide în Supercupă şi în Cupa Ligii, ambele fără Sânmărtean, însă aceste competiţii nu figurează în regulament ca fiind oficiale. Drept urmare, mijlocaşul n-a fost în lot cu Rapid şi e posibil să nu joace nici cu CS U Craiova, etapa viitoare.

*Tot în finala Cupei României din sezonul trecut a fost eliminat şi Denis Alibec (Astra). Giurgiuvenii nu l-au folosit în Supercupa şi în Cupa Ligii, dar l-au introdus pe teren, în prima etapă cu Concordia Chiajna. Ilfovenii n-au contestat dreptul lui Alibec de a juca.

*Pecanha (Petrolul) a văzut „roşu“ în penultima etapă din campionatul trecut. Teoretic, şi-a ispăşit cele două etape de suspendare în ultima rundă din sezonul trecut şi în partida din Cupa Ligii. Aşa că a fost pe teren, în prima etapă, în meciul cu FC Braşov. „Stegarii“ au contestat însă dreptul său de joc şi au cerut să câştige meciul cu Petrolul la masa verde.

Comisia de Disciplină va analiza această situaţie jenantă miercuri şi va anunţa verdictul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite