VIDEO Calificare dramatică pentru Real Madrid în semifinalele Ligii Campionilor. Juve celebrează după 12 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ronaldo l-a servit pe Chicharito pentru golul victoriei
Ronaldo l-a servit pe Chicharito pentru golul victoriei

Partidele-retur de miercuri au stabilit ultimele două echipe care s-au impus în sferturi. Află când are loc tragerea la sorţi pentru următoarea fază şi care sunt datele la care se vor disputa cele patru meciuri fantastice.

După Barcelona şi Bayern Munchen, Real Madrid şi Juventus au obţinut şi ele biletele spre semifinalele Ligii Campionilor. La fel ca marţi seară, un meci, cel al italienilor, a fost fără surprize, în timp ce celălalt a avut dramă din plin.

Real Madrid - Atletico Madrid 1-0 (0-0 în tur)

Numai că, spre deosebire de ce s-a întâmplat la Munchen, acolo unde Porto a trăit o dramă vecină cu tragedie, pe „Santiago Bernabeu“ lucrurile au stat cu totul altfel. A fost o confruntare mult mai echilibrată în care Real a dominat, însă, pe măsura trecerii minutelor, a fost tot mai apăsată de o statistică neverosimilă: şapte meciuri în acest sezon cu Atletico în toate competiţiile şi nicio victorie!

Atletico Madrid - Real Madrid 0-0 (Liga Campionilor - tur)

Atletico Madrid - Real Madrid 4-0 (campionat - retur)

Real Madrid - Atletico Madrid 2-2 (Cupa Spaniei - retur)

Atletico Madrid - Real Madrid 2-0 (Cupa Spaniei - tur)

Real Madrid - Atletico Madrid 1-2 (campionat - tur)

Atletico Madrid - Real Madrid 1-0 (Supercupa - retur)

Real Madrid - Atletico Madrid 1-1 (Supercupa - tur)

A fost nevoie ca rivala de la Madrid să joace în inferioritate numerică pentru ca Real să zdrobească, în sfârşit, complexul Atletico. Arda Turdan a văzut al doilea „galben“ şi implicit „roşu“, în minutul 76, iar echipa lui Ancelotti a profitat.

Servit de Cristiano Ronaldo, mexicanul Javier Hernandez - a fost titularizat în absenţa accidentatului Benzema - a înscris golul calificării, în minutul 88. Astfel, Real Madrid a ajuns în semifinalele Ligii Campionilor pentru a cincea oară consecutiv! Recordul e deţinut de Barcelona, cu şase calificări la rând în această fază, în perioada 2008-2013.

VEZI GOLUL MECIULUI

Monaco - Juventus 0-0 (0-1 în tur)

În celălalt meci din sferturi, campioana Seriei A a reuşit să păstreze, în cel mai pur stil italian, avantajul luat, în tur, după golul lui Vidal, înscris din penalty. Monaco a forţat, însă cel mai aproape de gol au fost oaspeţii, care au lovit bara prin Pirlo (90).

Juventus a obţinut calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, după 12 ani de aşteptare. Ultima dată, italienii ajunseseră în această fază, în 2003.

Vineri, ora 13.00, tragerea la sorţi

Partidele din următoarea fază a competiţiei vor fi stabilite după tragerea la sorţi de vineri, de la ora 13.00 (Digi Sport şi Dolce Sport).

Meciurile-tur se vor juca la 5/6 mai, în timp ce manşele secunde se vor disputa la 12/13 mai.

Finala Ligii Campionilor e programată pentru 6 iunie, la Berlin.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite