VIDEO "Bunicul" fotbalului mondial joacă şi dă goluri la 48 de ani împliniţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi pare greu de crezut, există încă fotbalişti din generaţia lui Gheorghe Hagi care joacă încă la cel mai înalt nivel. Dacă la noi Hagi este “Regele”, în Japonia aşa i se spune lui Kazuyoshi Miura, atacant care, la cei 48 de ani pe care i-a împlinit pe 26 februarie, este cel mai bătrân fotbalist profesionist din lume.

Recent, “King Kazu” a reuşit subiect de “breaking-news” în toată lumea, după ce a reuşit să deschidă scorul cu o splendidă lovitură de cap, în meciul pe care echipa sa, Yokohama FC, l-a pierdut împotriva celor de la Jubilo Iwata, scor 2-3, în liga secundă din Ţara Soarelui Răsare. Miura, care nu mai marcase din noiembrie 2013, şi-a îmbunătăţit practic propriul record, fiind în continuare cel mai bătrân marcator din istoria campionatului japonez. În decembrie, când oficialii grupării i-au oferit posibilitatea de a semna un nou contract, Miura spunea că este decis să mai joace măcar până la 50 de ani. “Acesta este cel de-al 30-lea sezon din cariera mea, dar încă nu-mi e clar care-mi sunt limitele”, a declarat japonezul. 

A jucat la cinci echipe din Brazilia

Miura a început fotbalul la şase ani, la unul dintre cluburile din oraşul său natal, Shizuoka. Ca şi Takayuki Seto, japonezul din Liga I, Miura a plecat la 15 ani în Brazilia, alături de fratele său Yasutoshi, pentru a învăţa fotbal de la cei mai buni. În 1986 a semnat un contract de profesionist cu FC Santos, iar până în 1990, când s-a întors în Japonia, a mai bifat alte cinci echipe braziliene. Ajuns apoi la Yomiuri FC, devenită Tokyo Verdy după crearea J. League, în 1993. Cele patru titluri consecutive câştigate i-au facilitat şi câştigarea titlului de cel mai bun jucător din Asia în 1993. Miura a devenit apoi primul fotbalist din Japonia care a ajuns în Serie A, la Genoa, în sezonul 1994-95. S-a întors din nou la Tokyo, unde a rămas până în 1998. Au urmat Dinamo Zagreb, Kyoto Purple Sanga, Vissel Kobe, Sydney FC şi, din 2005 până în prezent, Yokohama FC. La echipa naţională a adunat 89 de selecţii şi 55 de goluri, între 1990 şi 2000, reuşind să-şi treacă în palmares şi Cupa Asiei, în 1992. De asemenea, la 45 de ani, în 2012, a făcut parte din echipa naţională de futsal a Japoniei la Cupa Mondială din Thailanda. În acest moment, există foarte puţini fotbalişti activi în lume care au depăşit vârsta de 45 de ani. Majoritatea joacă însă la un nivel modest, dar mai sunt şi excepţii. Una dintre ele este Andrea Pierobon, portarul celor de la Cittadella, care va împlini 46 de ani în iulie. El deţine deja recordul de longevitate în fotbalul italian.

Rică Răducanu a jucat în Liga a III-a la 57 de ani!

Deţinătorii recordurilor de longevitate din campionatul românesc sunt doi dintre componenţii naţionalei României de la Cupa Mondială din 1970, Mircea Lucescu şi Rică Răducanu. Lucescu a jucat la 45 de ani pentru Dinamo, într-un meci de campionat cu Farul Constanţa din sezonul 1989-90. La rândul său, “Tamango” a jucat în 2003 câteva meciuri oficiale pentru echipa gorjeană Senaco Novaci, în Liga a III-a, la 57 de ani! Silviu Lung s-a relegitimat şi el, la 50 de ani, dar n-a apucat să şi joace, el fiind la vremea respectivă antrenor cu portarii la Universitatea Craiova. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite