VIDEO Bosnia e a 79 echipă care va participa la un turneu final. La Sarajevo a fost Revelion, după victoria din Lituania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dzeko e golgheterul Bosniei
Dzeko e golgheterul Bosniei

Naţionala Bosniei- Herţegovina s-a calificat la Mondiale, după ce a câştigat în Lituania şi a reuşit să ia faţa Greciei, graţiei unui golaveraj mai bun.

Bosniacii se flă la prima performanţă de acest gen, Brazilia 2014 fiind primul turneu final din istoria naţionalei înfiinţate în 1996. Bosniacii au reuşit să depăşească blestemul barajului, deoarece la ultimele două turnee finale, Euro 2012 şi CM 2010 a fost învinsă în play-off de Portugalia. În actualele preliminarii, Bosnia a fost una dintre cele mai proflice naţionale, marcând 30 de goluri, capitol la care a fost depăşită doar de Germania (36), Olanda (34) şi Anglia (31). Performanţa echipei antrenate de fostul mare internaţional iugoslav Safet Susici a declanşat oa devărată sărbătoare la Sarajevo, unde lumea ieşit pe străzi şi a chefuit până dimineaţa. Actuala generaţie a bosniacinlor este foarte valoroasă, cu jucători experimentaţi ajunşi la apogeul carierei. Vedeta lor este Dzeko (Manchester City), care e şi golgheterul echipei cu 33 de meciuri în 58 de partide. Alţi jucători importanţi sunt Ibisevici (Stuttgart), Lulici (Lazio), Pjanici (AS Roma), Misimovici (Guizhou) şi Spahici (Leverkrusen).

Bosnia este a 79-a echipă care va participa la un turneu final al Campionatului Mondial şi deocamdată singura calificată în premieră din aceste preliminarii. Islanda, Burkina Faso şi Iordania pot ajunge şi ele la CM pentru prima dată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite