VIDEO Bătaia din Ghencea, premeditată de club?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fanii Stelei au postat pe site-ul fcsteaua.ro imagini surprinse în timpul meciului cu FC Timişoara, terminat la egalitate 3-3, în care stewarzii de la peluză intervin în forţă într-un moment în care suporterii nu păreau a avea intenţia de a declanşa violenţele de la finalul partidei.

„În filmuleţul postat se poate vedea clar începutul acţiunii în forţă a firmei de pază. În partea inferioară a filmării, chiar în centru, un steward ridică pumnul, intenţionând să lovească un tânăr suporter (de două ori), după care începe să pulverizeze spray iritant lacrimogen. Aşadar, afirmaţiile conform cărora incidentele au pornit de la un scaun aruncat sunt mincinoase. În plus, după primele jeturi de spray, angajaţii firmei criminale continuă să lovească şi să descarce buteliile înspre suporteri, deşi majoritatea acestora fie fug, fie ridică mâinile, pentru a arăta faptul că nu sunt agresivi. Firma de pază SHELTER dovedeşte astfel, pe lângă un abuz grosolan de forţă, aceleaşi calităţi cu cele ale conducerii steliste (ipocrizie şi neprofesionalism) ale căror ordine le-au urmat, probabil, atunci când au demarat această acţiune", este explicaţia fanilor stelişti.

Dovada video adusă de fanii Stelei

Suporterii „roş-albaştrilor" au continuat apoi „războiul" cu firma de pază care se ocupă de securitatea pe stadionul din Ghencea, aducând la cunoştinţa Jandarmeriei Române o serie de nereguli privind echiparea stewarzilor şi atacând din nou conducerea stelistă, care ar fi premeditat violenţele încă din timpul săptămânii, lansând zvonuri „mincinoase" despre o revoltă a fanilor în timpul meciului cu echipa bănăţeană.

„Suporterii stelişti somează astfel, respectuos, Jandarmeria Română, indusă în eroare de relatările mincinoase ale reprezentanţilor firmei de pază, să revină asupra declaraţiilor conform cărora incidentul a început din cauza unor scaune aruncate şi să ia măsurile care se cuvin într-o asemenea situaţie. Acest abuz, secondat de folosirea unor tuburi cu gaz iritant mai mari decât cele admise de legea în vigoare şi de purtarea unor uniforme care induc în eroare publicul fiind similare cu cele ale Jandarmeriei, de asemenea o ilegalitate conform legii nr. 333 privind funcţionarea firmelor de pază, trebuie pedepsit exemplar.

Faptele reprobabile ce au urmat acţiunilor şocante întreprinse de firma de paza SHELTER sunt o consecinta imediată şi inevitabilă a modului în care au acţionat persoanele însărcinate cu PĂSTRAREA ORDINII, nu cu lovirea şi gazarea fără motiv a spectatorilor.

Este condamnabilă, de asemenea, şi atitudinea conducătorilor echipei FC Steaua, care în săptămâna premergătoare meciului au lansat zvonuri şi declaraţii mincinoase, repetând obsesiv că suporterii vor încerca să patrunda pe teren. În urma evenimentelor de la finalul partidei, devine clar că aceste declaraţii au fost doar un moment din tactica de descurajare pusă la cale de către nişte minţi machiavelice. Imprimând în mentalul colectiv ideea că suporterii vor pune probleme forţelor de ordine la această partida, acoliţii creditorului echipei, George Becali, şi-au creat cadrul ideal pentru a dispune gazarea şi lovirea lor. Urmând acest fir logic, se trage concluzia că apariţia acestor incidente la primul meci catalogat ca fiind de «risc maxim» nu este întâmplătoare, cum nu a fost nici acum un an, atunci când, tot la meciul cu FC Timişoara, o altă firmă de pază, condusă de un alt «yesman» al lui George Becali, a lovit sute de suporteri. Cele două firme de pază cu care suporterii stelişti nu au avut nici un fel de incident (SAS şi BGS) au fost singurele care nu au dat curs directivelor criminale venite din partea angajatorului.

Suporterii care au avut de suferit duminică seară, din cauza firmei de pază Shelter şi a conducătorilor FC Steaua, sunt aceiaşi suporteri care cântaseră fără oprire la Sala Polivalentă, la meciul de handbal disputat de CSA Steaua MFA, o echipă care încă respectă valorile steliste şi care este vrednică de a purta numele de «Steaua». Este greu de crezut că aceştia veniseră pregătiţi de scandal, după ce făcuseră un spectacol cum nu s-a mai văzut de ceva vreme la echipele roş-albastre, acest fapt dovedind, pe lângă imaginile edificatoare, că firma de pază nu trebuie să continue să deţină licenţa", au încheiat fanii Stelei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite