VIDEO Un arbitraj scandalos şi „bulevardul“ Raţ menţin suspansul în lupta pentru titlu în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate cele trei pretendente la titlu au câştigat în etapa 31, însă victoria catalanilor a fost facilitată de o gafă a centralului Clos Gomez. La Madrid, trei dintre cele cinci goluri ale „galacticilor“ au venit de pe partea internaţionalului român.

Dacă Ronaldo a luat foc după „El Clasico“, acuzând, fără să aibă dreptate, arbitrajul pentru înfrângerea Realului, probabil, sâmbătă, portughezul şi-a smuls părul din cap în faţa televizorului, după ce a văzut cum a câştigat trupa blau-grana.

În derby-ul oraşului Barcelona, disputat pe terenul celor de la Espanyol (Torje n-a fost în lot), gazdelor li s-a refuzat un penalty clar, în prima repriză, la scorul de 0-0. Javi Lopez a intrat în careu, Mascherano a sărit pe sub balon, după care l-a lovit peste faţă pe fundaşul dreapta al lui Espanyol, care avea cale liberă spre poarta lui Pinto. În loc să dicteze 11 metri pentru gazde, Clos Gomez a dat aut de poartă! VEZI FAZA:

Dacă n-a primit penalty, atunci când se impunea, Javi Lopez a fost sancţionat de centralul derby-ului pentru un henţ, care însă fusese precedat de alt henţ, la Neymar. În minutul 76, brazilianul Barcelonei a preluat un balon în careu, folosindu-se, evident, de mână. Mingea a ricoşat în mâna lui Javi Lopez, iar Clos Gomez a arătat spre punctul cu var. VEZI FAZA:

Messi a transformat lovitura de la 11 metri (77), Espanyol a încheiat meciul în zece oameni după eliminarea portarului Kiko Casilla (83), iar trupa pregătită de Gerardo Martino rămâne în lupta pentru titlu datorită arbitrului.

Bale s-a distrat cu Raţ

Dacă salvatorul Barcelonei s-a numit Clos Gomez, la Madrid, misiunea Realului a fost uşurată de Raţ. Integralist la Rayo Vallecano, fundaşul stânga a fost depăşit, în mod constant, de Bale. Mai întâi, în minutul 15, galezul a profitat de marcajul mult prea larg al lui Raţ şi l-a servit pe Ronaldo, care a deschis scorul. La reuşita de 2-0, Bale a centrat de lângă fundaşul român, iar Ronaldo a prelungit până la Carvajal, care a majorat scorul. Seara de coşmar a lui Raţ s-a încheiat cu o fază în care Bale, plecat pe contraatac, a dat mingea printre picioarele românului, după care a finalizat pentru 4-0. 

Atletico a întors scorul

Dintre cele trei formaţii care se bat la titlu, cel mai greu meci l-a avut Atletico Madrid. Trupa pregătită de Diego Simeone a fost condusă din minutul 6, când Muniain a deschis scorul. Madrilenii n-au cedat însă: Koke l-a servit pe Diego Costa, care a făcut 1-1 (22), după care a trecut la finalizare, marcând golul victoriei (55).

Barca, cele mai multe penalty-uri

Cu şapte runde înainte de finalul campionatului, Atletico Madrid (76 de puncte), Barcelona (75 de puncte) şi Real Madrid (73 de puncte) îşi continuă lupta de la distanţă. Potrivit jurnaliştilor spanioli, dintre cele trei formaţii care se bat la titlu, catalanii sunt favoriţii arbitrilor. Dovada? Statisticile privind penalty-urile acordate în favoarea şi împotriva formaţiilor aflate pe podium:

*Atletico Madrid – 7 penalty-uri primite, 3 acordate

*Barcelona – 10 penalty-uri primite, 3 acordate

*Real Madrid – 6 penalty-uri primite, 6 acordate

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite