VIDEO Adio titlu: Liverpool s-a făcut de râs, după ce a condus Crystal Palace cu 3-0. Manchester City e ca şi campioană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CLIIMA20091218 0108 1 jpeg

La 27 aprilie, „cormoranii“ mai aveau trei jocuri de disputat în Premier League şi prima şansă la titlu. Gerrard şi compania au dat însă cu piciorul unei şanse uriaşe, arătând de ce clubul cu cei mai frumoşi suporteri din Anglia n-a mai terminat pe locul 1 de 24 de ani.

Liverpool are primii doi marcatori din Premier League (Suarez are 31 de reuşite, iar Sturridge 21), cel mai bun atac din campionat cu 99 de goluri înscrise în 37 de etape, dar şi cea mai slabă apărare din Top 5.

Iar această situaţie s-a văzut şi luni seara, atunci când „cormoranii“, căzuţi pe doi după ce City a învins Everton (3-2), au jucat pe terenul celor de la Crystal Palace. 

Pe „Selhurst Park“, tabela de marcaj arăta 3-0 pentru oaspeţi, după 55 de minute, Allen, Sturridge şi Suarez punctând pentru Liverpool. Ceea ce ar fi trebuit să fie o victorie lejeră pentru trupa pregătită de Brendan Rodgers s-a transformat într-un dezastru.

Crystal Palace a făcut 2-3, cu două goluri înscrise în minutele 79 şi 81, a doua reuşită venind după un contraatac superb, stil Real Madrid. La 2-3, Liverpool a „tremurat“ şi, într-un final, a şi cedat. Gayle, marcatorul golului de 2-3, a mai punctat o dată, în minutul 88, stabilind scorul final: 3-3. În prelungiri, Victor Moses a ratat ocazia de a face 4-3 pentru Liverpool, cu poarta goală în faţă!

VEZI GOLURILE MECIULUI CRYSTAL PALACE - LIVERPOOL

City are nevoie de patru puncte din şase

Rezultatul a ridicat Liverpool pe locul 1, cu 81 de puncte din 37 de meciuri. Manchester City e pe doi cu 80 de puncte. Numai că „cetăţenii“ au un meci restant pe care îl vor disputa, miercuri (ora 21.45), acasă, cu Aston Villa. 

Apoi, în ultima etapă, adică duminică, 11 mai, City încheie campionatul, tot pe teren propriu, cu un meci în compania celor de la West Ham. Liverpool va da piept cu Newcastle pe „Anfield“.

Dacă va lua patru puncte din aceste două partide acasă, atunci Manchester City e noua campioană din Premier League, fiindcă va acumula 84 de puncte. Adica la fel ca Liverpool, în cazul în care „cormoranii“ vor învinge şi ei Newcastle. Numai că, la egalitate de puncte, City are avantajul unui golaveraj superior: +59 la +50.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite