VIDEO Şumudică, luat peste picior de Banciu: „Cum să-ţi placă Turcia, bă? Dacă o să ajungă în Madagascar va face la fel!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sumudica

Proaspăt instalat la conducerea echipei Yani Malatyaspor, locul 17 din 20 în Superliga, Marius Şumudică a intrat deja în gura presei din Turcia.

Antrenorul a fost pus într-o situaţie delicată de translatorul cu care a lucrat la Gaziantep şi care a declarat despre român că este un om cu două feţe *Spunea mereu că Turcia este a doua lui ţară, în faţa presei, dar insulta ţara noastră, pe la spate. Am avut multe certuri cu el, pe această problemă”, a spus Oguzhan Erdogmuş, pentru Diyagonal Dergi, declaraţie care s-a răspândit în mediul online. 

Radu Banciu nu a ratat incidentul şi a comentat în stiul caracteristic comportamentul lui Şumudică, în emisiunea “Notele lui Banciu”, de la Look Sport Plus: 

“Depinde în ce context. Limba română e chiar mai bogată la înjurături decât portugheza. Nu ne surprinde. Şi el e compatriotul “Strâmbului”. Aşa sunt toţi oamenii pe lumea asta. Numai noi credem că “politically correct” ăsta, pe care presa din toată lumea încearcă să-l afişeze pe toate ecranele şi pe toate canalele va schimba lumea. Crezi că va schimba oamenii? Nu, oamenii devin mai răi, mai acizi, mai ursuzi, tocmai pentru că nu mai au soluţii. Ceea ce ni se propune în media şi, în general, în toate spaţiile publice este tocmai această posibilitatea de a mai gândi. Şi atunci evident că ei toţi sunt aşa. Ce să facă Şumudică? El când se duce la o conferinţă de presă trebuie să spună de bine. Nu mai poţi să spui, cu cuvintele tale: “Să ştiţi că mie nu îmi place Turcia, nu mi-a plăcut niciodată, aveţi un dictator la conducere. Sunteţi vai de mama voastră! Şi, în copilărie, ne-am bătut şi cu voi prin războaie. Şi eu nu vă înghit. Am venit să vă iau banii”. Pentru că nu poţi să spui asta, atunci spui că e o ţară minunată. L-am auzit şi eu că a zis: “Îmi place Turcia...”. Cum să-ţi placă Turcia, bă? Din toată lumea asta, ţie îţi place Turcia, bă? Spune şi tu: “Îmi place Costa Rica, îmi place Tuvalu, îmi place Noua Zeelandă“. Cum să-ţi placă, bă, Turcia? Evident că nu-l credea nimeni. Sigur că atunci când se duce şi nu poate să bea un păhărel de alcool pe undeva şi trebuie să-şi ia un ceai îi înjură pe turcaleţi. Ce să facă? Dar toată lumea face aşa. O lume needucată şi fără coloană vertebrală, despre asta e vorba. Iar dacă am fi avut demnitate nu se ajungeam până aici. Vin şi spun ce nu gândesc. Toate interviurile din lumea asta sunt făcute aşa. Nişte vorbe meşteşugite doar ca să dea bine, acolo. După care, în momentul când te-ai îndepărtat începi să scuipi şi să înjuri”.

“Mi-a mâncat lemurianul la supă”

Radu Banciu i-a dat nota 3 şi şi-a imaginat cum ar fi dacă Şumudică ar antrena în Madagascar: “Un 3 (nota), amical. Şumudică e omul nostru. L-am însoţit peste tot. Dacă o să ajungă antrenor în Madagascar va face la fel. Ştii ce o să spună translatorul lui de limbă malgaşă? “Mi-a mâncat lemurianul la supă. El vorbea frumos de Madagascar, la televizor şi când a plecat mi-a luat lemurianul de coadă şi l-a băgat în supă”.

Marius Şumudică a semnat un nou contract în Turcia, cu Yeni Malatyaspor şi va putea fi urmărit pe programele Look Sport, care transmit acest campionat, în exclusivitate pentru România. Duminică de la ora 16:00, românii Moruţan şi Cicâldău pot fi văzuţi în Galatasaray - Konyaspor, pe Look Sport 2. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite