VIDEO Înregistrare explozivă cu Dumitru Dragomir. Mitică povesteşte cum s-a ocupat de un meci aranjat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul care a condus vreme de opt ani Liga Profesionistă de Fotbal, Dumitru Dragomir, recunoaşte în faţa camerelor de luat vederi că a fot un trişor.

În 1973, Chimia Râmnicu Vâlcea producea una dintre cele mai mari surprize ale Cupei României,câştigând competiţia, deşi era o echipă din eşalonul secund. Preşedintele grupării era nimeni altul decât Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al LPF.

Într-un interviu realizat în 1990 şi postat pe canalul de YouTube al emisiunii Replay, Dumitru Dragomir recunaşte că în acel sezon s-a ocupat de coruperea arbitrilor şi a jucătorilor de la echipele adverse.

"Prima dată a fost o glumă. Până am ajuns în şaisprezecimi, totul a fost o glumă. De aici, când am văzut că se leagă şi echipa avea un schelet bunicel am început puţin să lucrăm şi noi, aşa se vorbea în lumea fotbalului.

Îmi amintesc un episod. Jucam cu FC Argeş, am avut un rol mai deosebit şi am avut şi puţină şansă. Am umblat şi noi peste tot, şi pe la arbitri, şi pe la câte un jucător, aşa se obişnuia.

În momentul în care am ajuns în finală, toţi de la partid au vrut să se implice şi fiecare a aranajat câte ceva. Primul secretar a plecat direct la Bucureşti şi a stat vreo trei, patru zile până a pus arbitru. Fiecare avea sarcină câte ceva. Adică: unul să corupă arbitrii, altul să corupă Federaţia, altul să corupă jucătorii. Este un adevăr ce vă spun", a povestit Dumitru Dragomir în 1990.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite