VIDEO În urmă cu 30 de ani, Steaua a câştigat Supercupa Europei. Ce primă au încasat jucătorii de la Valentin Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua Bucureşti obţinea, în urmă cu 30 de ani, Supercupa Europei, după un meci câştigat, cu scorul de 1-0, la Monaco, împotriva formaţiei Dinamo Kiev, care era în acel moment campioana URSS.

Steaua a obţinut dreptul de a disputa Supercupa Europei după ce a cucerit, în sezonul 1985/1986, Cupa Campionilor Europeni, în urma finalei de la Sevilla, cu FC Barcelona, 2-0, la loviturile de departajare. La rândul ei, Dinamo Kiev se impusese în finala Cupei Cupelor, la Lyon, cu scorul de 3-0, în faţa formaţiei Atletico Madrid.

Supercupa Europei s-a disputat la 24 februarie 1987, pe Stadionul Louis II, iar unicul gol al meicului a fost marcat de Gheorghe Hagi, din lovitură liberă, în minutul 44, amnteşte News.ro.

Antrenorul de atunci al Stelei, Anghel Iordănescu, a folosit următoarea echipă: Stângaciu - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu - Bălan, T. Stoica, Boloni, Hagi (Balint '84) - Lăcătuş (Majearu '89), Piţurcă.

Dinamo Kiev era antrenată de celebrul Valeri Lobanovski, iar din formaţie făceau parte fotbalişti ca Oleg Blohin, Igor Belanov, Anatoli Demianenko, Serghei Baltacea, Vasili Raţ, Oleg Kuzneţov, jucători cu multe selecţii în naţionala URSS.

”Câştigarea Supercupei Europei a fost cadoul perfect pentru ziua mea. Cu o zi înainte, îmi aniversasem ziua de naştere. Pentru câştigarea Supercupei, Tov Vali, cum ii spuneam noi lui Valentin Ceauşescu, ne-a dat la fiecare câte 1.000 de marci, drept primă. Aşa că am avut şi bani de bere, ca să-i cinstesc pe băieţi. Tot nu puteam să-mi cumpăr prea multe de la Monte Carlo, la preţurile de acolo”, a declarat Adrian Bumbescu pentru Sport.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite