VIDEO 130.000 de oameni au urcat în turnul din Parcul Olimpic de la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inaugurat cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Londra, turnul Orbit ArcelorMittal din Parcul Olimpic a fost vizitat de atunci de 130.000 de oameni, devenind o emblemă a competiţiei. El rămâne deschis în continuare, administratorii lui mizând pe un milion de vizitatori în primul an de existenţă.

Cu o înălţime de 115 metri, el a fost conceput de doi britanici, sculptorul de origine indiană Anish Kapoor şi inginerul Cecil Balmond, de loc din Sri Lanka. Construcţia sa a durat mai puţin de doi ani şi a necesitat 560 de metri de cilindri din oţel roşu pentru cadrul hiper-structurii. Pentru realizarea turnului s-a ales oţelul datorită proprietăţilor sale unice precum rezistenţa, structura modulară, precum şi avantajul greutăţii şi viteza cu care se poate construi.

La Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, el a fost folosit pentru lansarea de artificii, iar la festivitatea prin care s-au inaugurat Jocurilor Paralimpice, Joe Townsend a adus flacăra, pe tiroliană, din vârful său pe Stadionul Olimpic.

Vizitat de circa 130.000 de oameni, Orbit ArcelorMittal va fi administrat de „London Legacy Development Corporation”. El va putea primi aproximativ 5.000 de vizitatori zilnic, ceea ce înseamnă că este posibil să atragă un milion de turişti în primul an de funcţionare. Aceasta va putea primi accesul a 400 – 600 de vizitatori/oră, permitând şi accesul persoanelor cu dizabilităţi. Turiştii vor putea vedea întreaga zonă Stratford de pe cele două platforme aflate la 76 şi 80 de metri înălţime. Astfel că turnul va fi un punct de atracţie al Parcului Olimpic Regina Elisabeta a II-a.

Unul dintre sponsorii Jocurilor Olimpice din 2012, ArcelorMittal a asigurat 19,6 milioane de lire din totalul de 22,7 milioane de lire reprezentând costurile turnului. London Development Authority a suportat diferenţa de 3,1 milioane de lire. Conform estimărilor, vizitatorii vor genera venituri  anuale de până la 10 milioane de lire. De asemnea, după închiderea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, se vor crea 50 de noi locuri de muncă aici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite