VIDEO / Mircea Lucescu ia Supercupa şi...se plânge: „În România, nu aş fi fost lăsat să câştig“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şahtior Doneţk a început cu dreptul noua stagiune, învingând Metalurg Doneţk, scor 2-0, în competiţia care a marcat începerea sezonului în Ucraina. În ciuda triumfului care i-a adus al 15-lea trofeu în opt ani, „Il Luce" a găsit motive de supărare.

Trupa pregătită de Mircea Lucescu a reuşit eventul în sezonul trecut, luând cupa şi campionatul. Dacă în alte ţări, în asemenea cazuri, Supercupa nu se mai organizează, în Ucraina, lucrurile stau altfel.

Marţi seară, deţinătoarea titlului, Şahtior, a jucat în Supercupă, contra formaţiei pe care o învinsese în finala Cupei, Metalurg.

La capătul unui joc dominat de elevii lui „Il Luce" (Răzvan Raţ a fost integralist), echipa românilor s-a impus cu 2-0, goluri Luiz Adriano (6) şi Douglas Costa (35).

„În ţară, vine cineva şi îţi dă în cap"

Contactat de Dolce Sport, Mircea Lucescu a vorbit, mai întâi, despre meci.

„Dincolo de trofeul cucerit, eu urmăresc să formez o echipă tânără care să se bată de la egal la egal cu marile forţe ale Europei. De exemplu, în Supercupă, am folosit şapte jucători sub 25 de ani", a povestit tehnicianul român.

Bilanţul impresionant al celor de la Şahtior sub comanda lui Lucescu, 15 trofee în opt ani, reflectă modul autoritar în care „minerii" domină fotbalul ucrainean.

„Il Luce" e de părere că o asemenea serie n-ar fi fost posibilă în România.

„Probabil, dacă aş fi fost în ţară, s-ar fi făcut o supercooperativă ca să nu câştig. În România, succesul nu e apreciat, iar cum ai rezultate vine cineva şi îţi dă în cap", a declarat Lucescu.

VEZI GOLURILE MARCATE ÎN SUPERCUPA UCRAINEI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite