VIDEO / Cea mai emoţionantă dovadă de clasă şi de Fair Play. Vezi un gest mai frumos decât orice dribling al lui Cristiano Ronaldo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalul a devenit o industrie guvernată de bani, iar noţiunea de sport s-a pierdut de mult pe drum. „Trebuie să facem orice pentru a câştiga" e legea sfântă după care se ghidează conducătorii şi antrenorii. Să păcăleşti arbitrul pentru un gol sau un penalty nu e nicio ruşine în viziunea multor fotbalişti, ci artă! În această mocirlă, uneori, vedem gesturi care ne amintesc că sunt lucruri şi mai importante decât o victo

În ultima etapă a campionatului iranian, partida Sepahan - Fajr Sepasi a produs o fază care poate candida la premiul Fair-Play, acordat de FIFA, la sfârşitul anului.

Ce s-a întâmplat?

În minutul 30, la scorul de 0-0, atacantul oaspeţilor, Mehdi Nazari, a rămas singur cu portarul advers după ce fundaşul care îl marca, Farshid Talebi, s-a dezechilibrat şi a căzut inert pe teren.

Aflat în situaţie iminentă de a înscrie, Nazari a optat să dea mingea afară, în loc să şuteze la poartă, astfel încât adversarul său să primească îngrijiri medicale.

VEZI CE S-A ÎNTÂMPLAT

În loc să fie 1-0 pentru Fajr, partida s-a terminat 1-0 pentru Sepahan, care a marcat golul victoriei spre sfârşitul meciului, în minutul 86.

Oaspeţii au pierdut punctele, însă au câştigat respectul microbiştilor din întreaga lume.

Fair Play, pe primul loc în Iran

Nu e prima dată când campionatul iranian de fotbal furnizează asemenea faze.

Acum două sezoane, într-un meci Moghavemat - Steel Azin, la scorul de 1-0 pentru gazde, atacantul Amin Motevaselzadeh era într-o poziţie excelentă de a dubla avantajul echipei sale, însă a refuzat să marcheze după ce l-a văzut pe portarul advers prăbuşit pe gazon.

VEZI FAZA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite