Victorie mare pentru tricolorii mici! România bate Croaţia, scor 4-1, la Campionatul European de tineret

0
Publicat:
Ultima actualizare:
romania

În faţa unui stadion plin de români, echipa naţională a debutat cu o victorie imensă la turneul final al Campionatul European Under 21, primul succes la acest nivel din istoria României

Meciul disputat în San Marino a avut un ritm drăcesc imediat după primul fluier al arbitrului. În minutul 2, Puşcaş a scăpat pe contraatac, a tras la spre buturile coraţilor, mingea a trecut printre picioarele posrtarului, dar nu a mai avut forţa să itreacă şi de linia porţii şi a fost fost prinsă într-un final. Trei minute mai târziu, un şut puternic a trevut puţin pe lângă poarta lui Radu. Minutul 9 a venit cu o faza încâlcită în careul croaţilor, iţelel ei fiind descurcate doar cu ajutorul VAR.  S-a dictat lovitură d ela 11 metri, iar Puşcaş nu a iertat (minutul 11).  De precizat că a fost pentru prima oară în istorie când o echipă din România a beneficiat de ajutorul sistemului VAR.

Imediat după primirea golului, minutul 13, Croaţia a mai încasat o lovitură, vedeta echipei, Brekalo, fiind schimbată din cauza unei accidentări. Doar un minut mai târziu România a dublat avantajul prin Hagi după o fază la care o contribuţie însemnată a avut şi Puşcaş.

Croaţia nu s-a prăbuşit, din contră, şi alte 4 minute mai târziu a redus din handicap. Hagi a pierdut o minge la centrul terenului, Vlasic a urcat neincomodat până la aproimativ 20 de metri, şutul acestuia, tare, dar parabil, oprindu-se în poarta lui Radu. 

Minutul 20 putea aduce egalarea, dar Radu a avut o intervenţie care justifică cota de 15 milioane de euro cu care este creditat portarul. 

Pâna la finalul reprizei ritmul nu a scăzut deloc în intensitate, doar tactica s-a modificat puţin. Croaţia a dominat destul de autoritar, iar România s-a apărat voiniceşte şi a fost foarte periculoasă pe contraatac,  S-au mai consemnat ocazii pentru Croaţia în minutele 34 şi 41, în timp ce echipa noastră a ratat oportunităţi bune prin Puşcaş (32), Cicâldău (36) şi Ivan (45+4)

Pauza a fost un sfetnic bun pentru noi, băieţii lui Rădoi fiind cei care au făcut legea în partea secundă. Hagi a irosit două lovituri libere din poziţii ideale, una dintre execuţii lovind bara, în timp ce croaţii l-au deranjat pe Radu cu şuturi nu foarte periculoase de la distanţă

În minutul 66, Băluţă a adus liniştea în tabăra noastră. Mijlocaşul a interceptat o minge la 20 de metri de poarta croaţilor a pătruns vijelios în careu, a întors spectaculos un fundaş şi a tras imparabil la colţul scurt. 

Radu a mai bifat o intervenţie bună în minutul 88, la o lovitură de la 17 metri executată puternic pe colţul portarului. 

Petre a dat lovitura de graţie Croaţiei în ultimul minut. O centrare venită de pe partea dreaptă a fost înţepată în poartă din careul mic. Golul a fost suspect de ofsaid, dar a fost validat după abia două minute în urma înregistrărilor VAR.  

România: 1. Radu – 6. Manea, 5. Nedelcearu, 4. Paşcanu, 3. Ştefan – 21. Băluţă, 17. Cicâldău – 8. Man, 10. Hagi, 19. Ivan – 9. Puşcaş. Selecţioner: Mirel Rădoi

Croaţia: 12.Posavec – 2. Uremovic, 6. Benkovic, 5. Katic, 3. Sosa – 8. Vlasic, 4. Sunjic, 20. Moro – 10. Halilovic (c), 9. Jakolis, 7. Brekalo. Selecţioner: Nenad Gracan

Meciul a fost arbitrat de scoţianul Bobby Madden, ajutat de asistenţii Frankie Connor şi David Roome, iar arbitri VAR vor fi englezii Stuart Atwell şi Paul Tierney.

În al doilea meci al grupei, Franţa a bătut Anglia, după ce în minutul 88 era condusă cu 0-1,  într-un meci cu două penalty-uri ratate, un cartonaş roşu şi un autogol.

Citeşte şi

Mirel Rădoi, după victoria cu Croaţia: "Nici nu îndrăzneam să mă gândesc la un asemenea scor, nici nu visam"

George Puşcaş: "Vrem să demonstrăm că generaţia asta îşi doreşte să ajungă cât mai departe posibil"

Ianis Hagi: "La nivelul ăsta nu merge să joci bine doar 30 de minute sau o repriză. A fost un joc colectiv extraordinar"

Stadionul din Serravalle a fost asediat de români. Ce mesaj a afişat galeria la meciul România - Croaţia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite