România - Olanda, preliminarii CM 2014. Victor Piţurcă: „Vrem primul loc în grupa de calificare!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă visează ca naţionala să încheie anul 2012 pe primul loc în grupa D a preliminariilor pentru Cupa Mondială 2014 FOTO Mediafax
Victor Piţurcă visează ca naţionala să încheie anul 2012 pe primul loc în grupa D a preliminariilor pentru Cupa Mondială 2014 FOTO Mediafax

Selecţionerul Victor Piţurcă a susţinut în cadrul unei conferinţe de presă a recunoscut că s-ar mulţumi cu un rezultat de egalitate din meciul pe care tricolorii îl vor juca marţi seara contra Olandei în preliminariile pentru Cupa Mondială 2014. De asemenea, Piţurcă a lansat un apel către fani, de la care aşteaptă să-i încurajeze pe jucătorii naţionalei.

Victor Piţurcă este conştient că forma bună arătată de tricolori în primele trei partide din grupa de calificare i-a determinat pe suporterii naţionalei să epuizeze toate biletele de acces la meciul de marţi seară. În aceste condiţii, selecţionerul le-a cerut fanilor să fie alături de fotbalişti pe tot parcursul meciului.

„Sper ca la meciul cu Olanda să batem recordul de audienţă de pe Arena Naţională. Ştiu că precedentul a fost la meciul cu Franţa de anul trecut, acum se anunţă un număr record de spectatori, vom vedea. Turcii m-au impresionat, suporterii au susţinut echipa tot meciul, chiar dacă erau conduşi. Aşa vreau să fie şi mâine fanii noştri, să fie alături de noi până în minutul 90. Publicul să fie al 12-lea jucător”, a spus Piţurcă.

Selecţionerul a afirmat că s-ar mulţumi cu un punct din meciul cu Olanda, chiar dacă se gândeşte şi la o victorie care ar face ca România să ierneze pe primul loc în grupa de calificare.
„Noi vom încerca să batem Olanda, dar trebuie să şi putem să jucăm în faţa lor, degeaba avem cinci jucători în atac, dacă nu putem marca. Aş fi mulţumit cu un egal în faţa Olandei. Suntem în dezavantaj în faţa Olandei pentru că am avut un meci dificil în Turcia şi pe un teren destul de greu. Sper ca jucătorii să fie apţi din punct de vedere fizic. Olanda a avut o partidă uşoară, a odihnit câţiva fotbalişti. Sper ca motivaţia şi concentrarea să fie la un nivel ridicat şi să încheiem anul cu un punctaj foarte bun în această grupă. Un punct mă mulţumeşte, dar vreau victoria, nu mă gândesc la locul 2, vrem primul loc în grupă. Jucăm împotriva unei forţe, dar sper ca după discuţiile pe care le-am avut cu ei să se exprime la fel ca în ultimele jocuri”, a precizat încrezător selecţionerul.  

Tehnicianul a vorbit şi de câţiva dintre jucătorii naţionalei, printre care Gabi Tamaş şi Bogdan Stancu. „Bogdan Stancu este unul dintre cei mai buni atacanţi români ai momentului. Cred că amicul meu Terim a făcut o greşeală când l-a cedat pe Stancu de la Galata la Orduspor. Numai Tamaş poate juca pe postul de fundaş dreapta aşa cum a făcut-o el la Istanbul. În meciul precedent, Tamaş a avut o întindere, dar s-a forţat şi a intrat în teren”, i-a lăudat Piţi pe jucătorii săi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite