VIDEO Interviu cu Victor Piţurcă pe site-ul FIFA: „Nu avem jucători de mare valoare, dar am format un grup”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Marica şi Victor Piţurcă FOTO Reuters
Ciprian Marica şi Victor Piţurcă FOTO Reuters

Selecţionerul echipei naţionale a acordat un interviu pentru siteul FIFA. Piţurcă s-a lăudat cu capacitatea sa de a schimba generaţiile şi speră ca va califica România pentru a treia oară, după 1998 (tineret) şi 2008.

Ce a spus Victor Piţurcă

Este extrem de important să ne calificăm - atât pentru mine, cât şi pentru echipă - deoarece am condus echipa la trei turnee finale europene (n.r. aici include şi calificarea cu tineretul la EURO 1998), dar niciodată la Cupa Mondială. Dar este chiar mai important pentru jucători, pentru care prezenţa la Cupa Mondială ar fi o experienţă şi o realizare incredibile.

Dacă ne vom califica, va fi extraordinar pentru fotbalul românesc, dar şi pentru mine. De fiecare dată când am fost pus selecţionerul naţionalei, am avut de-a face cu schimburi de generaţii. Am fost nevoit să preiau echipa şi s-o reconstruiesc. Dar de această dată, din fericire, am reuşit să realizez acest lucru.

Despre echipa naţională a României...

Nu avem jucători de înaltă calitate, dar ei sunt foarte determinaţi, abili şi, mai presus de toate, ei formează un grup foarte puternic. Este un grup care sper că va creşte exponenţial şi îşi va pune amprenta atât la nivel european, cât şi mondial.

Despre tragerea la sorţi

Da, am fost fericit că am picat cu Grecia, pentru că este un adversar de un nivel accesibil. Este bine că n-am picat cu Portugalia, Croaţia - echipe foarte puternice, cu jucători foarte valoroşi. După cum am mai spus, Grecia este de asemenea o echipă puternică, care n-a pierdut prea multe meciuri în ultima vreme şi a câştigat majoritatea. Au adunat 25 de puncte în grupa lor şi au câţiva jucători foarte experimentaţi. Va fi o confruntrare dificilă pentru noi.

Despre meciul cu Grecia

Am jucat deja împotriva lor - într-un meci în care am câştigat convingător cu 3-1 - dar sunt sigur că aceste două partide din play-ff vor fi foarte diferite. Aş putea spune că Grecia porneşte ca favorită la calificare, dar avem o echipă tânără care promite şi sper că vom face două meciuri foarte bune şi să ne calificăm".

STRANIERII CONVOCAŢI DE PIŢURCĂ. REVIN COCIŞ, BĂNEL ŞI MARIUS NICULAE

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite