Victor Piţurcă explică de ce a fost băgată Ştiinţa în faliment: „Aş fi vrut să nu se desfiinţeze, ca să-mi scot banii mei!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piţurcă FOTO Reuters
Piţurcă FOTO Reuters

Selecţionerul României a precizat că îi displace varianta aleasă de Mititelu, de falimentare a Ştiinţei, deoarece nu-şi va mai putea recupera banii investiţi în această echipă pe vremea când o antrena. În schimb, Piţurcă are aşteptări mari de la cealaltă formaţie a Băniei şi preconizează că, după ce va promova în Liga 1, suporterii se vor apropia de ea.

Victor Piţurcă a discutat la Digi Sport despre desfiinţarea FC Universitatea Craiova, echipă băgată în faliment de patronul Adrian Mititelu. În opinia selecţionerului, CSU Craiova o va înlocui cu succes pe Ştiinţa, următorul pas fiind promovarea în Liga 1. 

"Nu am cum să fiu mulţumit de dispariţia Craiova. Eu eram interesat ca Universitatea să-şi continue mersul fotbalistic. Eu am pedalat pe chestia asta şi la preşedinte (n.r. Mircea Sandu) şi la Dragomir, atunci când au exclus-o. Am fost personal la Mircea Sandu şi i-am spus că face o greşeală. Dacă nu se lua atunci această decizie acum, în maximum o lună avea aceeaşi soartă, erau foarte multe datorii. Eu sunt păgubit în momentul de faţă şi sunt târât prin tribunale. Mititelu a reclamat membrii Comitetului Executiv, plus Victor Piţurcă. Am fost chemat la DNA, care a dat NUP. A făcut Mititelu recurs la Curtea de Apel, judecătorul a dat înapoi tot către DNA, fără nicio justificare. Am o explicaţie, nu pot să o spun acum, dar la DNA o să spun. Eu m-am bucurat că a revenit Craiova. M-a interesat să joace, să promoveze, aş fi vrut să nu se desfiinţeze ca să-mi scot banii mei

EXCLUSIV Sorin Cîrţu despre dispariţia Ştiinţei: „Mititelu a manageriat o echipă rahitică, Dumnezeu s-o odihnească!“

Problema nu era salariul meu. Eu ştiam că o să am probleme cu Mititelu. N-am fost foarte ager la minte, n-am făcut contractul cum trebuia să-l fac, că am avut încredere în el. Unii suporterii nu mă mai au la suflet. Am pierdut şi banii...

Eu la CSU mi-am început cariera. Şi Balaci, şi Boldici. Trebuie să fie asimilată de toţi suporterii. Şi e păcat că nu se întâmplă aşa. Dacă ar fi plecat din liga a patra, nu era niciun fel de problemă. Cred că dacă va reuşi să promoveze, toţi suporterii vor veni lângă echipă.

- impresii despre Astra Giurgiu, echipă care l-a ofertat în trecut pe Piţurcă: "Eu am angajament, n-a existat nicio discuţie cu Astra. Eu am discutat cu domnul Niculae acum trei ani de zile, înainte să preiau naţionala. Nu ne-am înţeles la buget. Voiam un buget, cu un contract de 4-5 ani. De ce veneam la Astra? Să câştig campionatul, să ajung în Liga Campionilor. Aveam nevoie de buget, un lot valoros, să construiesc 4-5 ani de zile. N-a fost un refuz, dar nu ne-am înţeles. Acum nu am nimic de-a face cu Astra, nu mă implic absolut deloc, e munca lui Florin Marin.

- despre Mircea Sandu şi câteva impresii despre barajul cu Grecia: "Nu l-am înţeles pe Mircea Sandu şi nici n-am avut o discuţie serioasă cu el, după barajul cu Grecia, pentru că ştiam că nu va mai fi. Nu am vrut să ne certăm, ce a spus după meciurile de baraj mi s-a părut foarte urât. După meciul cu Ungaria, mi-a zis: Bă, Piţi, nu mai am nevoie de niciun rezultat, după victoria asta. Apoi când ne-am calificat la baraj a zis că nu mai vrea nimic. Apoi a fost foarte urât să zică ce a zis după baraj. Dar Mircea Sandu mereu a vrut să fie în asentimentul presei. La meciurile de baraj, ce s-a întâmplat în Grecia, niciun meci din Liga a treia nu are aşa arbitraj. Gol din ofsaid, 200 de faulturi, a lăsat jocul pentru ei, pentru noi n-a dat nimic...", s-a plâns Piţurcă la Digi Sport.

"Ştim tot ce se întâmplă la antrenamentele echipelor de club"

Selecţionerul a explicat deopotrivă, cu trimitere directă spre Laurenţiu Reghecampf, că urmăreşte aproape orice antrenament al echipelor care dau jucători la naţională, în ciuda faptului că a fost acuzat de antrenorul Stelei că nu urmăreşte jucătorii potenţial selecţionabili. "Am fost în Austria, am văzut antrenamentele lui Reghecampf. A fost Florin Marin la toate antrenamentele. Dar eu mă duc să văd antrenamente unde am eu nevoie să văd un jucător. Eu, dacă aş fi antrenor de club, nu mi-ar plăcea să vină selecţionerul zi de zi la antrenamentele mele. Oricum ştim tot, ştim tot ce se întâmplă la antrenamentele echipelor de club"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite