Victor Hănescu dezvăluie care sunt secretele reuşitei celui mai îndrăzneţ proiect din tenisul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 17 ani de tenis, în care a acces până în sferturi de finală la Roland Garros, a cucerit un titlu ATP şi a jucat alte patru finale, Victor Hănescu a trecut la următoarea etapă.

"Am luat tot ce a fost bun de-a lungul experienţei mele în lume, tot ce am simţit că mi-a lipsit şi mi-aş fi dorit să am, am strâns în jurul meu unii dintre cei mai buni antrenori, mentori şi specialişti în tenis de performanţă şi am pus bazele poate celui mai îndrăzneţ proiect din tenisul românesc de până acum: Academia Victor Hănescu (academiavictorhanescu.ro). Această academie s-a născut firesc, mai întâi din dorinţa de a asigura atât copiilor care au pornit pe acelaşi drum ca şi mine, cât şi părinţilor lor, un mediu de dezvoltare în siguranţă, încredere şi profesionalism în condiţii de performanţă. Având facilităţi de top, printre care suport mental, strategie, management, antrenamente fizice, tactice şi emotionale, suport medical şi educaţie în sănătate, nutriţie şi mişcare", a declarat fostul număr 26 ATP.

După succesul înregistrat cu organizarea la Cluj şi Curtea de Argeş a Taberelor de mental coanching "Train Like a Pro", el a lansat Academia Victor Hănescu la începutul lunii ianuarie 2017. “E singura Academie din ţară care oferă absolut toate condiţiile de pregătire la nivel internaţional, punând la dispoziţie terenuri de joc, cazare, masă, acces la sală, la recuperare şi posibilitate de loc de învăţământ, toate acestea în cadrul bazei Pescariu Sports@Spa. Accentul va cădea foarte mult pe calităţile şi aspectele pozitive pe care fiecare jucător le are, pe dezvoltarea unui mindset puternic şi a unei atitudini de învingător. Vizunea acestei academii este să dezvolte şi să susţină viitorii campioni atât pe terenul de joc, cât şi în viata de zi cu zi, să fie mediul ideal în care sportivii să se dezvolte atât profesional, cât şi uman. În plus, visul meu este ca această Academie să devină un punct de referinţă pe harta tenisului internaţional şi să ofere lumii campioni valoroşi, indiferent de posibilitatile materiale ale acestora".

Echipa de profesionişti din cadrul Academiei este alcătuită din: Victor Hănescu, Firicel Tomai (fost antrenor al lui Victor Hănescu şi al Simonei Halep) , Codruţ Tinică (antrenor specializat în dezvoltarea şi formarea juniorilor), Florian Arsenescu (Doctor în Educaţie Fizică şi Sport, antrenorul lui Victor în 2014-2015 şi al Soranei Cîrstea în 2016), preparator fizic Andrei Penu, Dave de Haan (antrenor de Mental Training, care a lucrat cu Victor Hănescu în circuitul ATP), Cristina Rolo (antrenor de Mental Training, singurul psiholog sportiv din Europa certificat AASP), Monica Ciuta (trainer inteligenţă emoţională, actriţă şi profesor asistent dr. la U.N.A.T.C.), Alexandru Unguru (trainer inteligenţă emoţională şi actor la Teatrul Odeon) şi Nicolae Angelescu (Doctor în Educaţie Fizică şi Sport şi consultant în performanţă sportivă). De asemnea, copiii vor beneficia de programe personalizate de nutriţie, de testări fiziologice şi de programe speciale de parenting.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite