Vicecampioană în Tasmania: Monica Niculescu a fost învinsă în finala de la Hobart de o jucătoare venită din calificări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Niculescu a pierdut finala turneului de la Hobart, fiind învinsă de belgianca Elise Mertens, locul 127 WTA, jucătoare venită din calificări.

Monica Niculescu a fost învinsă în finala turneului de la Hobart de Elise Mertens, din Belgia, scor 6-3, 6-1 pentru oponenta româncei. 

Monica Niculescu, locul 40 WTA, va urca opt locuri şi se va muta la Australian Open. "Sunt fericită că am ajuns  până în finală, sper ca la anul să fac şi pasul cel mare. O felicit pe Elise, a fost o săptămână fantastică pentru ea. Australia este locul meu preferat", a spus Monica. Ea va primi 21.400 de dolari pentru performanţa de a fi ajuns în finală. 

Câştigătoarea, Elise Mertens, a câştigat trei meciuri în calificări şi a jucat, în total, opt partide, pentru a câştiga turneul. Ea nu mai evoluase până acum nici măcar într-o semifinală de WTA.

A vrut să abandoneze în optimi

În optimile turneului de la Hobart, Elise Mertens a întâlnit-o pe americanca Sachia Vickery. Potrivit publicaţiei La Derniere Heure, Sachia Vickery (locul 135 WTA) şi Elise Mertens (locul 127 WTA) au oferit o adevărată "mascaradă" la meciul din optimi, cele două dorindu-şi să abandoneze încă din primul set, pentru a juca în calificări la Australian Open.

Americanca a "câştigat duelul" după doar cinci minute de joc, deoarece abandonul ei a fost înregistrat primul, deşi pe teren intrase şi preparatorul fizic al Elisei Mertens. "Însă Vickery pare să fi făcut un pariu prost, pentru că a fost eliminată în primul tur al calificărilor la Australian Open, de sportiva macedoneană Lina Gjorcheska", scrie publicaţia belgiană.

Totuşi, Mertens va urca până pe locul 80 WTA şi, chiar dacă a pierdut şansa de a juca la Australian Open, poate fi pe tabloul principal la French Open.  

Raluca Olaru şi Olga Şavchuk s-au impus în finală la Hobart!

Australian Open 2017: a şasea jucătoare din România pe tabloul de simplu!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite