Viaţă văzută la 300 de kilometri la oră: Dialog cu Sergio Perez, unul dintre veteranii Formulei 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergio Perez (Red Bull Racing)
Sergio Perez (Red Bull Racing)

Cei mai mulţi dintre noi „tremurăm“ deja, atunci când acul vitezometrului sare de 120. Pentru mexicanul Sergio Perez (32 de ani), asta cam e viteza lui de încălzire, atunci când e la bordul monopostului său de la Red Bull Racing.

La fel ca majoritatea vedetelor, Sergio Perez pare mult mai înalt la televizor, decât în viaţă reală. Şi nu doar înălţimea lui te surprinde, atunci când îl vezi apropiindu-se pentru un interviu, ci şi faptul că seamănă destul de mult cu Tom Cruise. 

Doar că actorul american, celebru pentru rolurile sale din seria  „Mission Impossible“, nu atinge viteza de 300 de kilometri la oră, nici măcar în filmele sale cu efecte speciale! Perez, în schimb, face asta de-o viaţă, la fiecare sfârşit de săptămână. 

De peste un deceniu în Formula 1, Sergio e primul mexican din ultimii 30 de ani, care a pătruns în această lume nebună şi extravagantă. Iar în acest sezon, după primele şase curse, pare mai aproape ca oricând de îndeplinirea visului său suprem: câştigarea titlului mondial! Mai ales că, anul trecut, campionul din circuitul Formulei 1 a venit tot de la Red Bull Racing, olandezul Max Verstappen dând lovitura după ultima cursă, la Abu Dhabi (Emirate).

Perez

Acum, după şase etape din sezonul 2022, tot Verstappen e pe locul 1 în clasamentul piloţilor, cu 110 puncte, dar Sergio e aproape. Şi visează cu ochii deschişi! Mexicanul a vorbit pentru Adevărul, după o întâlnire facilitată de PokerStars, explicând ce îl ţine motivat în acest sport extrem, inclusiv acum, la 32 de ani.

Perez

Parteneriat PokerStars - Red Bull Racing

La începutul acestui an, PokerStars şi Red Bull Racing au încheiat un parteneriat global pentru a ajunge la un public care împărtăşeşte aceleaşi pasiuni şi interese oferindu-le o combinaţie specială de divertisment şi Formula 1, precum şi experienţe epice, promoţii, concursuri şi conţinut.

„Adevărul“: Cum ţi se pare actualul sezon, după primele şase etape?

Sergio Perez: Am avut un sezon foarte bun, per ansamblu. Dacă ar fi să trag linie după aceste şase curse de până acum, pot să spun că sunt destul de mulţumit. Vreau să prelungesc seria de rezultate bune şi abia aştept această cursă, la Monaco. Aici, mai ales sesiunea de calificări contează enorm! Se spune că locul pe care îl ocupi la grila de start, mai ales în această cursă, influenţează rezultatul tău final aici, în proporţie de peste 90%.

E un sezon dominat până acum de echipa voastră, Red Bull Racing. Care e secretul?

Cred că toată echipa s-a comportat exemplar, până în acest punct al sezonului. Practic, ne-am autodepăşit cu toţii. Am fost foarte competitivi şi rezultatele se văd în clasament.

Eşti de peste 10 ani în Formula 1. Nu mereu ai avut statutul de acum, de pilot fruntaş, cu şanse la podium. Ce te-a ţinut motivat în aceşti ani?

Asta e Formula 1! Ai urcuşuri şi coborâşuri. Cred că orice pilot de Formula 1 trece prin aşa ceva. De fapt, trece prin astfel de stări, în fiecare weekend! Asta e viaţa de pilot de Formula 1.

Aici, la Monaco, favoritul publicului e monegascul Charles Leclerc (Ferrari). Glumind puţin, crezi că poţi să strici sărbătoarea fanilor şi să câştigi chiar tu cursa de duminică? 

Sincer, îmi doresc mult să câştig cursa de la Monaco. A fost mereu un vis de-al meu. Acum, în acest sezon, au trecut deja şase etape şi cred că a sosit timpul să stau şi eu pe cea mai înaltă treaptă a podiumului (râde). Aşa că, da, mă simt în stare să câştig cursa de duminică. Mai ales că şi maşina se comportă destul de bine.

Perez

Eşti de mulţi ani în Formula 1? Cum s-au schimbat lucrurile sub ochii tăi? Formula 1 a progresat în aceşti ani?

Sunt de atâţia ani în Formula 1 şi am prins atât de multe schimbări ale regulamentului... Cred că, la ora actuală, cu regulile aflate în vigoare, Formula 1 a devenit o lume mult mai competitivă. Sincer, mi se pare un mare pas înainte, comparativ cu primii mei ani în circuit.

Care e cea mai importantă lecţie pe care ai învăţat-o ca pilot de Formula 1?

Să nu renunţ niciodată! Mai ales că, de-a lungul carierei, dai de unele momente în care îţi vine să renunţi. Iar acum, când am depăşit cu bine aceste momente, visul meu e să devin campion mondial. Asta îmi dă motivaţie să concurez, în continuare, săptămână de săptămână. Şi sper să-mi ating visul chiar anul acesta (râde).

Formula 1, sezonul 2022

Clasamentul piloţilor, Top 5

1. Max Verstappen (Red Bull Racing) – 110 puncte

2. Charles Leclerc (Ferrari) – 104p

3. Sergio Perez (Red Bull Racing) – 85p

4. George Rusell (Mercedes) – 74p

5. Carlos Sainz Jr. (Ferrari) – 65p

Clasamentul constructorilor, Top 5

1. Red Bull Racing - 195 de puncte

2. Ferrari – 169p

3. Mercedes – 120p

4. McLaren-Mercedes – 50p

5. Alfa Romeo-Ferrari – 39p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite