Viaţa e nedreaptă: ce antrenori şi-au calificat echipele la Cupa Mondială, dar au fost deja schimbaţi din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalul a devenit o industrie atât de dură, încât nici măcar rezultatele nu te mai ţin în funcţie. Ceea ce s-a întâmplat cu mai multe echipe naţionale e încă o dovadă în acest sens.

Nu toţi selecţionerii care şi-au calificat echipele la turneul final vor fi în Rusia.

Serbia a câştigat grupa D cu Slavoljub Muslin pe bancă, însă apoi l-a concediat pe acesta şi l-a înlocuit cu Mladen Krstajici. Muslin a intrat în conflict cu şefii săi, fiind criticat pentru tactica sa ultradefensivă şi faptul că i-a ignorat pe jucătorii tineri.

Arabia Saudită a „reuşit“ să-şi concedieze selecţionerul chiar în timpul Mondialului din 2002, iar acum a avut doi antrenori în mai puţin de trei luni! Arabii au obţinut biletele pentru Rusia cu olandezul Bert van Marwijk, însă acesta a fost pus pe liber, deoarece a refuzat să stea permanent în Arabia Saudită în lunile dinaintea Mondialului. Van Marwijk a fost înlocuit cu argentinianul Edgardo Bauza, dar şi acesta a fost demis deja. Motivul? Echipa a fost învinsă de Bulgaria şi de Portugalia în amicale.

În fine, un caz special e cel al australianului Ange Postecoglou. Acesta a ratat calificarea directă cu trupa sa, însă după două baraje cu Siria şi cu Honduras a obţinut biletele spre Rusia. N-a mai dorit însă să pregătească echipa şi la CM 2018, după patru ani pe banca Australiei. Cu Postecoglou, „cangurii“ au luat Cupa Asiei în 2015.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite